2023-12-21
之前试过尖沙咀分店,今次嚟到铜锣湾,感觉装修更加舒服,好有日式感觉,坐得好舒服😌 @skewer.kitchen 🪄汁烧免治鸡肉软骨棒(付月儿)(半)真系好好食,加埋鸡蛋做酱汁一流😎🪄明太子鸡腿肉鸡腿肉烧到香脆之后上面淋上满满嘅明太子酱明太子酱又唔会过咸,啱啱好,鸡腿肉好嫩滑,成个配搭好惹味念🪄厚切盐烧牛脷个人更喜欢呢个咬落油脂爆发🪄盐烧豚肉荔枝卷荔枝加入猪肉,竟然好夹,荔枝嘅甜味仲中和到猪肉嘅油腻🤣🪄麻辣豚肉芫荽芫荽本身好钟意食,麻辣感觉更加惹味🪄鸡皮墨鱼滑本身好少食鸡皮,但加埋墨鱼滑竟然意外好食🪄味淋鱼干烧到啱啱好,唔会太湿太干🪄焦糖鳗鱼芝士玉子烧呢个个人最钟意,有啲似甜品🤣玉子烧烧得啱啱好,再加埋我钟意嘅鳗鱼🪄豚肉节瓜波棒糖呢个好靓,将节瓜整成波板糖形状再加入猪肉同蛋🪄鳗鱼炒饭惊唔够饱整到个鳗鱼炒饭,好足料好多鳗鱼🪄 孜然烧蒜蓉茄子茄子大大份,咬落去软淋淋,蒜蓉味都好香🪄日本芝士年糕必叫!芝士年糕烤到外面焦焦地,入面软绵绵,再点埋甜甜炼奶,仲有满满芝士🧀🚩烧烤堂 (铜锣湾)铜锣湾登龙街28号永光中心3楼#addifoodie #addifoodie铜锣湾#foodie #hong
🪄汁烧免治鸡肉软骨棒(付月儿)(半)
真系好好食,加埋鸡蛋做酱汁一流😎
🪄明太子鸡腿肉
🪄厚切盐烧牛脷
个人更喜欢呢个咬落油脂爆发
🪄盐烧豚肉荔枝卷
荔枝加入猪肉,竟然好夹,荔枝嘅甜味仲中和到猪肉嘅油腻🤣
🪄麻辣豚肉芫荽
芫荽本身好钟意食,麻辣感觉更加惹味
🪄鸡皮墨鱼滑
本身好少食鸡皮,但加埋墨鱼滑竟然意外好食
🪄味淋鱼干
烧到啱啱好,唔会太湿太干
🪄焦糖鳗鱼芝士玉子烧
🪄豚肉节瓜波棒糖
呢个好靓,将节瓜整成波板糖形状再加入猪肉同蛋
🪄鳗鱼炒饭
惊唔够饱整到个鳗鱼炒饭,好足料好多鳗鱼
🪄 孜然烧蒜蓉茄子
茄子大大份,咬落去软淋淋,蒜蓉味都好香
🪄日本芝士年糕
🚩烧烤堂 (铜锣湾)
铜锣湾登龙街28号永光中心3楼
#addifoodie #addifoodie铜锣湾
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去处 #周末好去处 #goodfood #周围食 #香港插画 #情侣美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #爱情 插画 #香港探店 #烧烤堂 #铜锣湾串烧