📍《 小包包 》京士顿街9号Fashion Walk 地下H1号舖呢间餐厅主打中式汉堡,用馒头代替平日嘅面包,我地今次俾佢嘅雪糕包吸引到,决定黎试下😆 整体食物份量偏细份,价钱有啲进取,大家可能要叫多份小食先够饱啦~▫️ 招牌猪腩包 <Pork Belly Bao> $98 🐖👦🏻’s pick⭐️ 呢到嘅signature之一,餐厅用慢煮方式将猪腩肉煮到好腍,加埋大葱紫苏叶沙律同秘制酱汁酸酸甜甜好好食!👧🏻本身有啲怕食肥膏但系呢度食落去完全冇油腻嘅感觉👍🏻▫️炸三黄鸡包 <Fried Chicken Bao> $108 🐓睇完个名都唔知三黄鸡系咩😂 面包入面嘅沙律酱有花椒味,炸鸡表皮金黄色好香脆,食落几开胃🤤▫️黑松露薯条 <Truffle Fries> $98 🍟除咗一般嘅黑松露酱,薯条上面仲有一层用香菇整成嘅卤肉酱,同埋一条条日本大根,食落去有松露、酸酸甜甜嘅味道,几特别!▫️绿茶雪糕包 <Matcha Ice-cream Bao> $48 🍦👧🏻’s pick⭐️ 呢款包系炸过嘅中式馒头,入边系👧🏻最钟意嘅抹茶雪糕🥰 抹茶偏重
📍《 小包包 》
京士顿街9号Fashion Walk 地下H1号舖

▫️黑松露薯条 <Truffle Fries> $98 🍟

👧🏻’s pick⭐️ 呢款包系炸过嘅中式馒头,入边系👧🏻最钟意嘅抹茶雪糕🥰 抹茶偏重奶味,冻嘅雪糕加埋热嘅馒头,口感一流😋 唯一嘅缺点就系份量真系好细,我地一人一啖已经食完🥹

人均消费 $180-220
推介度🌕🌕🌕🌗🌑

— 分店 —
中环善庆街1-3号地舖

#hkfood #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #foodporn #foodstagram #hongkongfood #hkfoodlover #instafood #foodphotography #foodblogger #hkfoodporn #hkfoodblog #hkeats #foodlover #香港美食 #打卡餐厅 #香港必食 #香港好去处 #铜锣湾美食 #铜锣湾 #铜锣湾好去处 #CausewayBay #中环美食 #中环 #中环好去处 #Central
  • 招牌猪腩包