2023-04-18
今日去咗铜锣湾嘅一间🏠麻辣🌶️火锅店,名叫红堂❤️。呢度嘅麻辣锅底简直系绝妙之选👌,牛油🧈嘅香味配埋麻辣嘅辣感,令人彷佛嚟到咗🔥火热嘅地狱。而东北酸菜白肉锅底则散发住酸甜嘅气息👃,令人感到天堂般嘅幸福😇。我嚟黎评价下啲菜式啦🍴。先讲下自家制嘅三宝丸🍡,口感弹牙有啖劲,夹杂住汁水💦,简直系让人梦寐以求嘅美味😋。而秒杀牛舌🐮更系鲜嫩可口,只需要煮10秒钟⏱️就可以品尝到那股爆炸嘅味道💥。紫山药就有住清新嘅口感👅,水莲就令人感到清新爽口😌。最后,要讲下鸭血❤️,呢个系我一直好钟意食嘅食材之一🍢。佢喺火锅入面融入咗麻辣同埋酸菜嘅味道,好食到叫救命!😱但系仍然想再食多啲🤤。由而家开始至5月31日📅,打电话📞预约订座优惠即享锅底免费,四人以上享免费锅底两个✌️。另外于Instagram📱 check-in或者post Story即送饮品一杯☕或者红堂冰粉一客🍧。