2021-10-03 107 浏览
铜锣湾登龙街一向都系区内美食云集嘅街道之一,最近路过见到有新开咗间冰室👀 呢间冰室嘅Logo系个大只佬嚟,好搞笑😆 一睇就知餐厅系target年轻人!餐厅环境干净企理,室内光线充足!冰室提供嘅菜式都几新颖。午市有常餐、自选欧陆饭餐、皇牌咖喱饭、焗饭、芝士捞、极品鸡饭、港式炒粉面饭、泡饭、中式饭、经典冰室小食,款式好多!😎 晚市就有小菜、中式炸物、铁板套餐、蒸客饭等!晚市菜式都几吸引😜❤️ 洛奇石窝脆米炒饭 $88炒饭以石锅呈上,非常之够热🔥 食到最后一啖都仲系热辣辣!分量比想像中大,可以3-4个人share食🙊 炒饭非常足料,有虾仁、鸡肉、瑶柱丝、脆米、蛋、翠玉瓜、香葱、芥兰粒、冬菇,入面啲虾仁真系几多!🦐 当中瑶柱丝有事先炸过,配埋脆米食,令炒饭口感丰富!炒饭炒得几干身,唔算好油。食到最尾,个石锅底仲有饭焦添😆 非常脆口!跟餐叫咗中汤(+$4),入面都多汤料,好有家嘅味道😁❤️ 咖喱牛肋条 $76可以拣跟饭/炒饭或意粉。牛肋条煮到好软腍入味,牛筋位置软滑😉港式咖喱嘅特色就系偏甜香口而且唔太辣,呢度咖喱反而系香浓偏咸,一啲都唔辣带椰汁香,咖喱汁送饭一流🙌🏻跟餐叫咗冻招牌奶茶(+$6),都几
餐厅环境干净企理,室内光线充足!冰室提供嘅菜式都几新颖。

❤️ 洛奇石窝脆米炒饭 $88
洛奇石窝脆米炒饭
跟餐叫咗中汤(+$4),入面都多汤料,好有家嘅味道😁

❤️ 咖喱牛肋条 $76
咖喱牛肋条
咖喱牛肋条
招牌奶茶
跟餐叫咗冻招牌奶茶(+$6),都几香滑,茶味都算浓。

❤️ 芝士流心西多士 $28
芝士流心西多士
西多士即口即整,面头块牛油溶得好快。侍应好贴心前后俾咗两枝糖浆我🤣 落几多糖浆可以自己控制👌🏻 又芝士又西多士再加糖浆真系好鬼死邪恶,食完要跑多几个圈🤰🏻
不过因为我影相影太耐嘅关系,切开已经唔系流心,冻咗拉唔到丝😮‍💨 我见其他人系影到有拉丝🥺…

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
环境干净坐得舒服,都几唔错。下次会想过嚟食晚饭,试吓啲小菜,我见佢哋啲小菜都几吸引!😛
2021-10-01