2024-06-20
喺繁华嘅都市角落,发现了一个美食隐藏点——铜锣湾。呢度系香港嘅「美食区」,我哋今次踏进咗一间叫做「iza'bis」的西餐厅,黎饱尝难忘嘅佳肴。🥳🥳虽然一直都听wiki讲,呢间餐厅喺OpenRice上嘅评语劲好,不过真系亲身试过先可以话到「好」两个字有几重!而且呢度装修简洁舒适,搭配著微微台灯光,一入去就已经系浪漫。😍😍▶️田园沙律◀️一开始就系一道亮眼嘅田园沙律🥗,色彩缤纷,充满生机,一啲都唔会令人感到沉闷。新鲜蔬菜嘅甜美,加上画龙点睛嘅沙律酱,口感十足又不失清新。🍲【【法式龙虾汤】】法式龙虾汤嘅汤底味道浓郁,龙虾嘅鲜美!😋😋▶️日式矶煮鲍鱼大虾芦笋意大利面配番茄干忌廉汁◀️呢个菜名长长嘅,配料也特别丰富!新鲜鲍鱼同大虾,味道都保留得好好,配合番茄干忌廉汁恰到好处,口感浓郁而不失均衡。😍🥩【【日本山形县产乙女和牛日式烧肉】】乙女和牛因为肉质嫩滑,用烧肉嘅形式烹调就最好不过!每一口都可以尝到和牛那特有的油香,令人怀念不已!每一次咬落去,都感觉得到一场风味大爆炸🤩🤩🤩。总体来说,呢间「iza'bis」真系一间好抵食嘅餐厅,以无比的演绎技巧,将美食推向新的高度。
虽然一直都听wiki讲,呢间餐厅喺OpenRice上嘅评语劲好,不过真系亲身试过先可以话到「好」两个字有几重!而且呢度装修简洁舒适,搭配著微微台灯光,一入去就已经系浪漫。😍😍 ▶️田园沙律◀️一开始就系一道亮眼嘅田园沙律🥗,色彩缤纷,充满生机,一啲都唔会令人感到沉闷。新鲜蔬菜嘅甜美,加上画龙点睛嘅沙律酱,口感十足又不失清新。 🍲【【法式龙虾汤】】法式龙虾汤嘅汤底味道浓郁,龙虾嘅鲜美!😋😋 ▶️日式矶煮鲍鱼大虾芦笋意大利面配番茄干忌廉汁◀️呢个菜名长长嘅,配料也特别丰富!新鲜鲍鱼同大虾,味道都保留得好好,配合番茄干忌廉汁恰到好处,口感浓郁而不失均衡。😍 🥩【【日本山形县产乙女和牛日式烧肉】】乙女和牛因为肉质嫩滑,用烧肉嘅形式烹调就最好不过!每一口都可以尝到和牛那特有的油香,令人怀念不已!每一次咬落去,都感觉得到一场风味大爆炸🤩🤩🤩。