周日铜锣湾行完街,游到渣甸坊一带揾野食,行到转角位置有间马骝仔做主题既日式cafe。餐厅正面见到大猿猴logo,里面天花仲有几只马骝公仔爬绳网既森林场景!All day breakfast 好吸引吖,用九宫格盘上台。临近圣诞都有圣诞set dinner .我地叫左个主食厚切黑毛猪鞍架配香煎菠萝及抱子甘篮加$38 upgrade套餐可以沙律/餐汤/热/冻饮四选二。餐前先食加左醋汁既沙律菜,味道酸酸地醒醒胃。主食既黑毛猪鞍架,连骨厚切够大块,切开粉嫩脂肪含量少,入口几滑溜又Juicy,肉味香浓,沾上菠萝酱汁配衬食,多左一种果香气味几Fresh!Side dish 仲有一大件新鲜菠萝肉,烧得金黄,果酸味道可以缓解腻感;伴菜小椰菜新鲜爽口。另一款和风龙虾配明太子牛角包。牛角包夹配龙虾明太子,跟左香脆滋味炸薯条、沙律伴菜。牛角包拎上手热辣辣外皮好松脆,仲散发阵阵牛油香。轻提一角食,明太子酱汁带点辛口,加埋龙虾肉碎,入口有点咸鲜味道,几钟意呢款和风口味既包点餐后慢慢叹下杯热朱古力latte同热情果梳打两个人hea下,悠闲舒适!

临近圣诞都有圣诞set dinner .

我地叫左个主食
厚切黑毛猪鞍架配香煎菠萝及抱子甘篮
加$38 upgrade套餐
可以沙律/餐汤/热/冻饮四选二。
餐前先食加左醋汁既沙律菜,味道酸酸地醒醒胃。

另一款和风龙虾配明太子牛角包。
牛角包夹配龙虾明太子,跟左香脆滋味炸薯条、沙律伴菜。

牛角包拎上手热辣辣外皮好松脆,仲散发阵阵牛油香。