2023-05-31
【铜锣湾精品咖啡小店🦉sleepless】-话说男朋友话要带我食一间叫『无觉好瞓』嘅cafe😌原来佢讲紧呢间系铜锣湾希云街嘅「Sleepless」😋呢间餐厅嘅3D立体咖啡好特别,小编bookmark咗好耐😝今日终于食到啦~-餐厅环境相当唔错🌳深木色枱凳,配以绿色嘅植物😝走森系风格~小店以猫头鹰为主题🦉有好多可爱猫头鹰嘅装饰品😆有沙发位同窗台位,可以同朋友坐低饮杯咖啡倾下偈☕️感觉几写意~-😋香煎帆立贝蜜糖芥末香草忌廉汁意大利饭 $108+1呢个口味嘅risotto比较少见😌酱汁甜甜地带点忌廉嘅香味,几特别😄不过如果帆立贝可以煎得再香啲就更好啦~好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑-😋Sleepless All-day Breakfast $158+1呢个all-day breakfast好丰富😌有沙律菜、、乳酪、大啡菇、烤车厘茄、青豆、薯饼、芝士香肠、牛油果🥑、明太子龙虾多士🦞同埋玉子烧😆几饱肚,不过味道就比较普通😗好味指数:🌕🌕🌕🌖🌑-😋立体啤啤熊芝麻鲜奶🧸 $88+1立体拉花可以拣啤啤熊、猫、兔仔同埋柴犬,仲可以自定义添😙小编拣咗熊啤啤,好似只熟睡中嘅北极熊🐻❄️超得意打卡一流🥰虽然定价有啲高,但好
餐厅环境相当唔错🌳深木色枱凳,配以绿色嘅植物😝走森系风格~
香煎帆立贝蜜糖芥末香草忌廉汁意大利饭
😋香煎帆立贝蜜糖芥末香草忌廉汁意大利饭 $108+1
Sleepless All-day Breakfast
好味指数:🌕🌕🌕🌖🌑
😋立体啤啤熊芝麻鲜奶🧸 $88+1
立体拉花可以拣啤啤熊、猫、兔仔同埋柴犬,仲可以自定义添😙小编拣咗熊啤啤,好似只熟睡中嘅北极熊🐻❄️超得意打卡一流🥰虽然定价有啲高,但好吸睛可以一试~芝麻鲜奶味道香浓,几好饮👍🏻
Rose chocolate
😋Rose Chocolate☕️ $68+1
一上枱就闻到浓郁嘅玫瑰花香🌹 店员仲会系你面前倒d奶入杯朱古力度,瞬间满泻嘅画面超澎湃🍫朱古力味香浓仲带少少香甜嘅果味~
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑
📍Sleepless (铜锣湾)
铜锣湾希云街22-24号地舖
💸人均消费:$230