2021-12-01
铜锣湾呢间新开既泰式料理,真心不错。价钱属于中等,人均消费大概在$250左右,但环境真的唔错,幸运订到窗边仲可以饱览维多利亚港夜景🌃,非常不错呢。泰式无骨凤爪沙律🥗 $88我同朋友都好钟意食凤爪,呢个凤爪真系不得了,结合酸甜辣的口味,令人相当开胃,不枉我对佢既期待。😍泰北椰汁鸡汤 $128超大的一煲椰汁鸡汤才$128,之前系清迈试过一次相当难忘,今次终于可以再食返啦😝。我浅尝一口,哗!回忆返晒黎🤩!系旅行时既味道呀🥰,微酸微辣又充满椰汁🥥的味道,保证一试就爱上🤩。而且材料超级多,起码有3-4碗汤。马拉盏猪颈肉炒粉丝 $118呢个猪颈肉炒粉丝依然惊喜,淡淡的虾膏味包裹著粉丝,令人十分开胃,而且猪颈肉炒多,食极都仲有。我俩本身都饱饱地,但竟然食晒成碟主食🤣。芭堤雅风味烤鸡 (半只)$148烤鸡系落单后即烤的,职员说要烤25分钟,都几考时间功夫👍。烤鸡外焦里嫩,口感超级正☺️👍。
泰式无骨凤爪沙律🥗 $88
泰北椰汁鸡汤 $128