2023-10-28
今日带咗一位好朋友来铜锣湾食一间精致嘅中菜,安抚佢受伤嘅心灵😂朋友因咩事受伤就唔详细讲啦,但呢间中菜真系要推荐俾大家~又精致又有水准,仲有个好靓嘅环境添🥰🥰我哋lunch time过来,佢哋午市只做set lunch,但个份量啱啱好,安排得好好,唔会浪费,抵赞👍👍我同朋友都觉得佢每个点心都非常出色,特别系以下呢几款,我觉得系必食嘅~😚菠萝叉烧饱外层非常酥脆,里面嘅叉烧馅料丰富多汁。菠萝皮嘅香甜配合叉烧嘅咸香,甜中带一点咸,口感相当满足。蜂巢带子芋角卖相吸引,食落仲好有惊喜添。蜂巢外皮超级松脆,带子嘅鲜甜同芋头非常夹,每一啖都系享受。鱼翅灌汤饺呢个点心其实好难整得好食,个皮唔可以太硬又唔可以太淋,浸系汤度又唔可以散开,每一啖都要有外皮同馅料及汤先好味。佢哋嘅饺子同汤汁非常夹,加少少醋酸酸地好开胃。叉烧姜葱捞面一上枱已经闻到阵阵香味,我平时唔钟意食姜葱,但呢个姜葱捞面都令我好有食欲,个面一啲堿水味都无,好鬼正,好有咬口又有香气。其实佢每款点心都好高质,但我个人最钟意以上4款,大家试完再话我知你钟意边几款啊~🥰🥰
菠萝叉烧饱
蜂巢带子芋角