2021-04-13 1348 浏览
呢间日本料理店已经经过左好多次,今日终于黎试下原来呢间餐厅都几多人,好彩我地入黎果阵岩岩有位餐厅既环境放左D日本清酒樽做装饰,另外天花仲有绳网,好似鱼网捕鱼既感觉我哋叫咗盐烧安格斯牛肉、九鼎丼、三之国云丹丼同埋2支饮品盐烧安格斯牛肉大概煮到五成熟,有沙律菜做配菜再加上烧肉汁同炸蒜个安格斯牛好嫩好腍,肉香好香九鼎丼呢个丼系限量供应,咁岩又比我地食到!呢款丼既特别之处系一共有九款唔同嘅食材,分别有三文鱼、三文鱼籽、蟹肉、蟹膏、油甘鱼、海胆、真鲷、赤身加拖罗同鳗鱼系用清酒杯盛载,每一杯都堆都满满的,食材高质,几特别值得一试顺带一提餐厅用嘅系赤醋饭三之国云丹丼作为海胆控,见到呢个丼真系会心心眼,因为佢有韩国海胆、日本海胆同埋加拿大海胆三款海胆里面我就比较钟意日本海胆,因为佢嘅味道最鲜甜,加拿大海胆味道就比较香同浓每一个丼既配料都咁丰富,分分钟会唔够饭食但系餐厅会提供免费添饭,非常好呀饮品我哋就叫咗波子汽水同埋蜜桃梳打今日同梳打味道几正,好香桃味我同朋友都食到好饱,不枉此行
呢间日本料理店已经经过左好多次,今日终于黎试下
原来呢间餐厅都几多人,好彩我地入黎果阵岩岩有位

我哋叫咗盐烧安格斯牛肉、九鼎丼、三之国云丹丼同埋2支饮品

个安格斯牛好嫩好腍,肉香好香
盐烧安格斯牛肉
盐烧安格斯牛肉

顺带一提餐厅用嘅系赤醋饭
三之国云丹丼
每一个丼既配料都咁丰富,分分钟会唔够饭食
但系餐厅会提供免费添饭,非常好呀
饮品我哋就叫咗波子汽水同埋蜜桃梳打
今日同梳打味道几正,好香桃味
波子汽水/蜜桃梳打

我同朋友都食到好饱,不枉此行