香港既Burger专门店开到成行成市,除左旧有连锁集团式既、亦有大品牌过江龙同一众手工小店。铜锣湾老字号汉堡包店 Burgeroom 可算系发迹得比较早既专门店。网上资料写佢地系2007年由香港人创立,专注做美式汉堡,生意期后越做越好,由细铺做到大铺仲有分店。.有一段时间无黎过,感觉变法不大。红黑主调,典型工业风格局。有户外同室内位置,系户外位置饮番杯冰冻啤酒配埋邪恶汉堡、炸物等感觉很好。佢地提供既汉堡种类之多肯定可以排到头几位,粗略一看好似都有三、四十款。牛、鸡、鸭、海鲜同素肉一应俱全不愁无选择。佢既招牌名物系超极度邪恶既鹅肝汉堡,仲怕唔够邪恶有一或两块选择。.Foie Gras Beef Burger 💲168每次黎到都必点既鹅肝汉堡,餐厅贴心已经将汉堡一分为二呈上。怕太邪恶单点左一件版本,鹅肝一分为二,其实一件都已经比外面既厚大。因为鹅肝偏厚入口有质感唔会已经变哂油。汉堡扒都系珍宝尺寸,细食既女生其实两人可以分享一个。.Pineapple Hoki Fish Burger 💲100唔想咁漏另一款拣左菠萝鳕鱼柳汉堡,贪佢有香甜菠萝解油腻。鳕鱼柳炸粉不算厚,新鲜炸起鱼柳啖啖肉配埋菠萝
Foie Gras Beef Burger 💲168
唔想咁漏另一款拣左菠萝鳕鱼柳汉堡,贪佢有香甜菠萝解油腻。鳕鱼柳炸粉不算厚,新鲜炸起鱼柳啖啖肉配埋菠萝觉得几夹。
Single – Bone Chicken Wings with Honey Mustard Sauce 💲60
老麦风单骨炸鸡翼系邪恶之选,同经典蜜糖芥末酱系绝配。
Apple Cider 💲48
不专业食评nei.foodie