2022-06-19
铜锣湾真系咩类型美食都会揾得到!有时都会想换下口味食下中菜🤩 午餐每位$200左右,仲可以食到超高质黄金虾球!而且位于新会道环境舒适阔落,倾偈都唔错~✨蜜椒三文鱼鳍✨鸡丝粉皮✨花旗参须炖赤肉✨粟米鱼肚羮✨黄金虾球+转菜饭 ($168+$8)✨姜葱斑腩($168)商务午餐会有头盘汤同埋主菜,仲会跟一个白饭,加$8可以转菜饭,食晒都好饱!首先介绍头盘我哋拣咗蜜椒三文鱼鳍同鸡丝粉皮,三文鱼有蜜椒味食落甜甜地,而且揸过嘅外皮都带点脆口。另一款拣咗鸡丝粉皮麻酱味几香。午餐汤就得两款,两款都叫咗黎试~ 花旗参须炖赤肉,上枱已经闻到好浓郁嘅花旗参味,饮落有少少苦但系好快就回甘,感觉几特别!另外粟米鱼肚羹,鱼肚嘅份量都算多,几唔错~到最主打嘅主菜!率先介绍黄金虾球,真系好少何午餐有黄金虾球叫😍呢个菜式好考师傅手势,呢度嘅黄金虾球除咗卖相超靓只虾超大之外,仲做得好弹牙,而且蛋黄味超级香浓🤩 姜葱班腩就炒得劲有镬气🤩 热辣辣超惹味,鱼肉多肉又鲜甜嫩滑,而且个酱汁都做得好有水准!
✨蜜椒三文鱼鳍
✨鸡丝粉皮
✨花旗参须炖赤肉
✨粟米鱼肚羮
✨黄金虾球+转菜饭 ($168+$8)
✨姜葱斑腩($168)