2022-10-12
之前经过呢间餐厅见到好多角落生物既摆设已经bookmark定想试,趁今日去开铜锣湾可以坐低试下,餐厅系用QR code自助落单好方便,而且上菜速度都几快👍🏻👍🏻👍🏻宜兰盐酥鸡卤肉饭 ($105)盐酥鸡会系另上,唔惊放系饭面整到淋哂唔好食,即叫即炸既盐酥鸡脆卜卜,都几大件,上面加左少少调味粉但唔会好咸,卤肉饭都好食😋古早冬瓜茶 (跟餐$15)饮品方面叫左杯古早冬瓜茶,配埋薏米消暑一流👍🏻传统清炖牛肉面 ($108)我就拣左清炖牛肉面,面底可以拣粗面或者幼面,我就拣左幼面,汤底好清甜,牛𦟌肥瘦适中,煮到好腍,面质爽滑弹牙,正💯珍珠奶茶 (跟餐$15)套餐包括烫青菜及热饮一杯,我今日就升级左做珍珠奶茶🧋仲可以自选甜度冰量好贴心,都几大杯,茶底香浓,拣左鲜奶冲制,黑糖珍珠口感都好烟韧😌
宜兰盐酥鸡卤肉饭 ($105)
古早冬瓜茶 (跟餐$15)
饮品方面叫左杯古早冬瓜茶,配埋薏米消暑一流👍🏻
传统清炖牛肉面 ($108)
珍珠奶茶 (跟餐$15)