2017-06-25
是日天气炎热🌞不宜户外活动, 老婆话唯有出铜锣湾行商场叹冷气入下货。🙈陪佢行下行下不经不觉已过了Lunch嘅时间, 但又未系觉得好肚饿, 所以我地就Openrice一下附近有边间评价好嘅粉面店食个粉过过口瘾。😋我地到呢间三才鱼蛋粉面系渣甸坊入面, 位置都几隐蔽, 店门口被摊档遮住, 要睇地图先揾到确实位置。🙈店门系渣甸坊摊档旁, 如果系摊档中间行有机会见唔到。装修新净企理, 光猛舒适。墙上有关于饮食杂志对三才自家制鱼蛋嘅介绍。我地3点到, 刚好享用到下午茶时段优惠。😍我地每人点左一碗米粉, 送了2份油菜另点了一1杯冻柠茶, 埋单只系$70。😯大部份粉面都系$30以内, 鱼旦牛腩等等全部自家制, 下午茶仲有野送, 系铜锣湾真系超级抵。😙粉面加配冻饮都系$7。👍份量冇因为下午茶时段而细碗, 牛腩入口软腍多汁, 好入味, 汤底好清混入蒜葱好香口。😋最好食系呢个墨鱼虾条, 自家制有鱼肉, 虾肉同粟米等材料, 好弹牙, 鱼片亦都好有鱼肉味, 富有弹性。👍冻柠茶味道正常, $7杯抵饮。下午茶送嘅油菜。😙呢个价钱比普通快餐店更平。😀
店门系渣甸坊摊档旁, 如果系摊档中间行有机会见唔到。
装修新净企理, 光猛舒适。
墙上有关于饮食杂志对三才自家制鱼蛋嘅介绍。
我地3点到, 刚好享用到下午茶时段优惠。😍
粉面加配冻饮都系$7。👍
冻柠茶味道正常, $7杯抵饮。
下午茶送嘅油菜。😙
呢个价钱比普通快餐店更平。😀