2024-07-14 1259 浏览
川菜对我嚟讲系超大吸引力 每个礼拜至少想食一次🌶️👄 铜锣湾呢间川火堂一直都想试‼️ 食完真系觉得太迟先去啦🔥 已经成为咗我嘅爱店成日想食💕 ꒰◍︎⍢︎◍︎꒱۶ 经过认证真系大件夹抵食 仲有lunch set💕❣️油渣手撕包菜 $78搞唔掂呢个包菜超级惹味😆 菜嘅软硬度啱啱好🥬 猪油渣同辣椒爆炒超香🔥 包菜每条都沾满啲辣汁🌶️ 非常送饭 整体都唔算好辣🙂‍↔️❣️麻辣水煮鱼 $228呢个不得了‼️ 平时我会食酸菜鱼 但因为早一日先食完试吓水煮🌶️😋 呢个价钱真系估唔到有咁大份 仲要连晒所有配料🥺 唔使另外加钱 真系良心小店🥹 辣度我冇特别选择 但系劲啱食 系大概谭仔小辣 level🌶️先讲鱼肉 系非常滑同无骨 唔会有腥味泥味 切成薄片🐟 份量丰富食极仲有🥰有大量芽菜爽口少见地有鸭血🦆 谂出嚟嘅真系天才‼️ 好似喺水煮鱼度再出现咗麻辣鸭血一次有两种种享受( ˘͈ ᵕ ˘͈ )鸭血偏扎实但几滑 而且够入味冇血味🙂‍↔️莴笋系我平时会加钱嗌嘅配料☺️ 喜欢佢嘅爽脆🌵最后系不得了嘅薯粉🤯 佢系完美嘅入味同烟靭🤤 辣到我好爽🌶️🌶️❣️蚂蚁上树 $88本身冇expect到个水煮鱼会咁大份 所以嗌多咗个主菜😂 结果都打包咗😋系偏豆瓣酱
经过认证真系大件夹抵食 仲有lunch set💕

❣️油渣手撕包菜 $78

❣️麻辣水煮鱼 $228
有大量芽菜爽口
莴笋系我平时会加钱嗌嘅配料☺️ 喜欢佢嘅爽脆🌵

❣️蚂蚁上树 $88
系偏豆瓣酱味唔算丸辣 个粉丝系吸晒精华🌶️ 有啲烟靭嘅加上葱同肉碎劲惹味‧⁺◟︎( ᵒ̴̶̷̥́ ·̫ ᵒ̴̶̷̣̥̀ )

❣️手工红糖糍粑 $46
食川菜点可以唔食返个糍粑🍯 有六条 烟韧又唔油( ˶ˆ꒳ˆ˵ ) 配上唔会死甜嘅黑糖同黄豆粉 系完美ending 👍🏻

❣️青岛 $28
  • 手工红糖糍粑