2023-08-17
呢排天气咁热我就会想食啲冇咁heavy嘅菜式,咁啱喺铜锣湾就谂起呢间越南餐厅。如果经过餐厅,一定会俾佢哋布满色彩缤纷灯笼嘅露台吸引🏮我当晚去仲有音乐表演,气氛几不错🎤🥢香茅猪肉捞檬 ($119)香茅猪肉juicy得嚟又入味,份量都几多,夏天食捞檬够晒refreshing🙌🏻🍗小食自选拼盘 ($120) 我哋拣咗3款小食 (各2件):猪肉春卷炸到好酥脆;柑桔汁鸡翼甜甜地又香口;即叫即制手工粉包嘅粉皮烟韧,包住肉碎同木耳等材料,口感丰富,呢3款小食都几不错~🍮班兰布甸法包配自家制椰子雪糕 ($128)第一次见呢个甜品组合当然要试吓😋 法包烤到好脆,入面系满满嘅班兰布甸,质地幼滑得嚟仲有啲流心,配埋椰子雪糕冰火交融,几得意!🥥原只椰青冰沙 ($118)冰沙有淡淡椰子香味,甜度适中,成日饮原个椰青嚟到呢度都可以试吓新嘢😋🍋鲜青柠沙冰 ($65) 好适合钟意饮酸嘢嘅朋友,一路食一路饮真系可以解腻🧊
🥢香茅猪肉捞檬 ($119)
🍗小食自选拼盘 ($120)
🍮班兰布甸法包配自家制椰子雪糕 ($128)
🥥原只椰青冰沙 ($118)
🍋鲜青柠沙冰 ($65)
好适合钟意饮酸嘢嘅朋友,一路食一路饮真系可以解腻🧊