2018-09-24 98 浏览
个日系time square睇完戏落黎,过左马路转角见到呢间新开泰国野,睇落环境几靓又唔系话太贵,就入左去试下喇。佢地环境几靓,坐得舒服宽落,一般泰国菜都有,我地见佢个二人餐价钱合理,食物选择又系我地想食嘅就系二人餐到拣喇,劲多野食都系$388,我计过散叫一定贵好多😂基本野马拉盏炒通菜、冬荫功汤、沙嗲串烧呢d就唔洗多讲啦,唔会唔好食。但要要赞嘅系佢二人餐合份量都系有番咁上下,唔会将货就价,比好少你,碟碟都大大碟,冇可能唔够食。我几钟意个汤,我发觉香港到到嘅冬荫功汤都唔同,好参差,呢到同系泰国饮到嘅好相似,酸辣味balance得好好,同样有好多香茅,草菇等等,系我好钟意嘅口味。海南鸡亦都好好食,皮簿肉嫩,唔太肥又唔瘦👍🏻而我最钟意就系呢个虾酱炒饭,平时都好少叫呢d 炒饭,通常都系叫pad thai, 菠萝炒饭𠮶啲,但系今次我地系二人餐个menu到拣个单点最贵嘅,就试左呢个好野喇。佢系劲香劲有镬气,虾酱炒饭劲野味,仲配埋腊肠同炸虾米仔,极级香口,食唔停。最后仲上左两个好靓嘅甜品椰汁糕,店长话个颜色唔系人工色素,系植物/水果整出黎,系几靓几特别,仲话迟d会有甜品buffet$68任食,搞到我

马拉盏通菜
沙嗲串烧

鲜虾冬荫功汤

海南鸡

海南鸡亦都好好食,皮簿肉嫩,唔太肥又唔瘦👍🏻
泰式虾酱炒饭

甜品

最后仲上左两个好靓嘅甜品椰汁糕,店长话个颜色唔系人工色素,系植物/水果整出黎,系几靓几特别,仲话迟d会有甜品buffet$68任食,搞到我已经好饱见到都想食,好多少食都好吸引。
马拉盏通菜
沙嗲串烧