2024-10-28
前几排系社交平台见到有人post 有个超抵食既居酒屋痴线!最平系$10就有交易仲要有我居酒屋必点既五花腩串烧咁紧系要试下伏__________$10战区🔹 大䓤鸡肉串 $10🔹盐烧西班牙五花腩 $10🔹翠玉瓜 $10👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️虽然只系$10一串,但都真系交足功课好有诚意五花腩唔会系薄到纸咁,有返咁上下厚度腩位又唔会得全肥, 系好靓既分层,一层肥一层瘦表面仲烧到微焦, 轻轻盐味配合肉汁已经好正.鸡肉串有惊喜,肉质有弹性又够juicy一啖落口大葱香爆出黎, 同鸡肉好match.翠玉瓜同样厚肉juicy, 高质!.要提一提$10-20既串烧最少要叫两串.🔹味噌松板猪 $15🔹椒盐鸡软骨 $15🔹话梅粉豚肉烧车厘茄卷 $15👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️板猪咬落肉质扎实, 食到味噌蛋黄酱嘅味道, 惹味话梅粉烧车厘茄卷, 车厘茄甜甜酸酸, 同有D肥肥既豚肉片一齐食, 正!.🔹 老油条酿墨鱼滑爆芝士 $20👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌘🌑Keto friendly: ❌平时唔知点解得火锅店先食到, 成日都觉得佢
痴线!最平系$10就有交易
🔹翠玉瓜 $10
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ⭕️
虽然只系$10一串,但都真系交足功课好有诚意
五花腩唔会系薄到纸咁,有返咁上下厚度
腩位又唔会得全肥, 系好靓既分层,一层肥一层瘦
表面仲烧到微焦, 轻轻盐味配合肉汁已经好正
鸡肉串有惊喜,肉质有弹性又够juicy
一啖落口大葱香爆出黎, 同鸡肉好match
翠玉瓜同样厚肉juicy, 高质!
要提一提$10-20既串烧最少要叫两串
🔹味噌松板猪 $15
🔹椒盐鸡软骨 $15
🔹话梅粉豚肉烧车厘茄卷 $15
👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ⭕️
板猪咬落肉质扎实, 食到味噌蛋黄酱嘅味道, 惹味
🔹 老油条酿墨鱼滑爆芝士 $20
👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌘🌑
Keto friendly: ❌
平时唔知点解得火锅店先食到, 成日都觉得佢同酒水好夹,
终于有人听到我心声, 居酒屋都食到!! 一早应该要有喇!!
外层油炸鬼炸到松脆,脆卜卜, 里面酿左弹牙嘅墨鱼滑再包住流心芝士
多重口感好鬼正
🔹咖哩牛舌菠萝包 $58
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
咖哩牛舌菠萝包呢个经合好新好港式, 但估唔到出奇地真系好食
外层菠萝皮食落松化甜甜地, 再夹住半生熟太阳蛋,同浓郁嘅咖哩牛舌
好过瘾好惹味, 必试!
🔹 焦糖雪糕三文治 $48
👰🏻:🌕🌕🌕🌔🌑
Keto friendly: ❌
推荐呢个超邪恶!
多士烧得好脆之余, 上面仲好有心咁沾满大量砂糖,令烤左嘅多士更加脆!
脆蜜糖多士夹云呢拿雪糕,冰火交融, 口感味道都好正!