2022-10-15
之前去葵涌广场买过一次布丁烧好好食,原来佢地最近系铜锣湾希云街同埋旺角都开左分店,亦有youtuber介绍过呢间呦呦鹿鸣布丁烧系由一对夫妇开设,佢地好有心咁专登去台湾学艺再系香港开店,将最正宗既布丁烧带比我地,小店主打创意口味布丁烧,包括椰青、咖啡、云呢嗱、朱古力、抹茶等等,布丁烧口感丰富,由焦糖、鸡蛋布丁同芝士蛋糕三层组成,我今次就拣左「椰爷」同云尼拿两个口味椰爷布丁烧 ($38)店员话呢个椰爷布丁烧系皇牌推介,用椰青及椰青水做材料,仲食到细细粒既椰肉,口感清新带有淡淡既椰子香,呢啲天气食就最正😋😋😋云尼拿布丁烧 ($38)另一款就拣左原味云尼拿,天然云尼拿味好香浓,布丁同蛋糕一齐食,口感层次非常丰富👍🏻👍🏻👍🏻呢排多左人转工或者移民,谂唔到买咩做散水饼好? 推介呦呦鹿鸣布丁烧既散水饼系列,够哂特别又令人印象难忘,同同事开心告别farewell既好选择,小店更设有订制版既布丁烧散水饼,大家可以去 @deerliciouspudding IG 入面既link选购
椰爷布丁烧 ($38)
云尼拿布丁烧 ($38)