2024-09-23
2084 浏览
<铜锣湾铁盒烧蚝人气日式居酒屋>🤩位于铜锣湾L. Square 这间上楼日式居酒屋, 一出已经感受到这居酒屋的气氛, 令你彷如置身于日本当地一样, 而且由日本人主理, 份外亲切. 店内仲有塌塌米坐位, 感觉更像置身于日本居酒屋~居酒屋仲有好多款刺身, 寿司, 仲有串烧可以选择. 鲜甜惹味. 首先我梗系order 我最爱既串烧先, 上枱仲热辣辣,,正!~ 蕃茄猪肉 $38~ 免治鸡肉 $38~ 鸡柳梅紫苏 $38~ 牡蛎饺子鸡翼 $68~ 牛舌 $48另外这里最出名系<铁盒烧广岛生蚝> {$240/半打}😋 ~ 蒸制时间刚刚好, 令生蚝更加肥美鲜甜, 大大只. 可以再追加埋拉克莱特芝士, 三只原味, 三只配芝士, 更加yummy. 而且又唔会太漏太fat.<和牛卡尔帕乔> {$148}😋 即系半生熟既和牛他他, 一碟8片薄切. 好juicy既牛肉香味, yummy.<山芋明太子铁板烧> {$78}😋 ~ 质感软绵绵, 淋淋的.感觉口感似食紧大阪烧. 有口感有层次感
~ 蕃茄猪肉 $38
~ 免治鸡肉 $38
~ 鸡柳梅紫苏 $38
~ 牡蛎饺子鸡翼 $68
~ 牛舌 $48
<山芋明太子铁板烧> {$78}😋 ~ 质感软绵绵, 淋淋的.感觉口感似食紧大阪烧. 有口感有层次感. 作前菜食都好perfect!
仲可以order 清酒梅酒饮, Mono桃梅酒 {$68}~
正😋绝对系高质既日式居酒屋之选👍绝对值得回头再食!