2022-08-06
好耐以前经朋友介绍一直都想来,系介乎铜锣湾同天后之间一条隐蔽街道嘅居酒屋💛见到门面🟥🔺⭕️嘅logo 唔好以为铺头系借镜鱿鱼游戏呀,其实系佢出现之前已经有haha,讲讲下究竟几时出第二季呀🤭.讲返餐厅虽然唔大,但俾人一种几舒适亲切嘅感觉,虽然楼面得一两个但系服务态度非常友善仲好搞笑🤣餐厅主打日式串烧料理小食,特别以佢烧海鲜非常出色🥰都必须/最好预先预订!.($66/只) 大大只非常新鲜🥰 加上柚子清酒嘅调味画龙点睛👍🏻/ 中间嘅烧明太子就略嫌干左啲..🌟($76/只)一上嚟都被wow到, 超长蛏子一啖都食唔哂,烧得超香肉质新鲜弹牙💯.🌟($52/只)必食之选!虎虾超大只,记得要食埋虾头啜哂啲膏因为好香浓🤤🤤肉质鲜甜,配上卖相qq嘅柚子盐,渗少少系上面更吊住佢嘅鲜味😍.($56/只)非常惹味食时zit上少少台湾柚子汁增强鲜味👏🏻.是次几乎系海鲜烧之夜🤣($56)、($66/只)、($88) 蚬肉大大粒非常鲜甜, 牛油🧈汁烧系非常香到饮埋啲汁👏🏻而鱿鱼筒都非常弹牙(写到词穷🥺😂).🌟($32)而除左佢嘅串烧吸引外佢嘅自家料理都好出色, 例如呢个只用简单食材嘅料理, 但用料新鲜,足料嘅生葱,将
[柚子清酒贵妃蚌]($66/只) 大大只非常新鲜🥰 加上柚子清酒嘅调味画龙点睛👍🏻/ 中间嘅烧明太子就略嫌干左啲.
🌟[柚子汁烧蛏子]($76/只)一上嚟都被wow到, 超长蛏子一啖都食唔哂,烧得超香肉质新鲜弹牙💯
🌟[虎虾配柚子盐]($52/只)必食之选!虎虾超大只,记得要食埋虾头啜哂啲膏因为好香浓🤤🤤肉质鲜甜,配上卖相qq嘅柚子盐,渗少少系上面更吊住佢嘅鲜味😍
[汁烧鲍鱼]($56/只)非常惹味食时zit上少少台湾柚子汁增强鲜味👏🏻
是次几乎系海鲜烧之夜🤣[清酒🍶煮蚬]($56)、[牛油扇贝]($66/只)、[大鱿鱼筒]($88) 蚬肉大大粒非常鲜甜, 牛油🧈汁烧系非常香到饮埋啲汁👏🏻而鱿鱼筒都非常弹牙(写到词穷🥺😂)
🌟[牛油葱饭]($32)而除左佢嘅串烧吸引外佢嘅自家料理都好出色, 例如呢个只用简单食材嘅料理, 但用料新鲜,足料嘅生葱,将牛油塞落饭度慢慢捞均…愈搅愈香🤤😈店员建议可以伴以一件 [坠落午餐肉]($28) 进食🥰 超厚大份烧至外皮香脆嘅午餐肉但不会死咸, 同葱饭一齐食💯👍🏻
至于其他肉类串烧质数都ok唔会令你失望,特别推介[芫茜牛肉卷]($34)😁食到尾叫埋 [烧菠萝🍍]($26)非常香甜清清味蕾🤤然后就可以叫埋另一名物:
🌟[烧棉花糖]($22)大大旧巨型棉花糖,烧至微烘半溶状态,令人无法抗拒😈😬
总括嚟讲一间几有心思嘅居酒屋小店,特别欣赏佢地店员老板非常nice, 虽然人手不多,但服务亲切之余亦会间中同你开下玩笑搞下气氛同顾客互动,虽然有时会等食物有啲耐但绝对系慢功出细货. 要嚟记得要预订啊,同埋想食烧海鲜都要预订啊