2022-12-07 119 浏览
系香港唔同工厦同商厦楼上,其实有好多水准好高嘅隐世餐厅等紧我地发掘🤤而今日发掘,位于铜锣湾骆克道嘅依间Casa Di Luna,就系其中一间隐蔽、高水准嘅西餐厅🤩餐厅夜晚提供set dinner,每位$368,有齐appetizer、soup、main course同dessert ,而且选择仲要都几多下😯依且系Openrice book仲有优惠Appetizer - 番茄流心蟹肉盒🍅🦀️依个头盘好新奇好有创意😆佢将D一梳梳嘅蟹肉同流心蛋摆入番茄里面,再将个番茄反转上蝶,一切开就见到只蛋微微流出🥹番茄唔系个D淋滋滋煮到烂晒个只。佢爽口、清甜,衬托出蟹肉淡淡ge鲜味之余而唔会太酸,抢左D蟹味😇依道前菜开胃得黎又有心思,唔错👍🏾Soup - 龙虾汤🦞依碗龙虾汤浓郁,口感creamy😈而且里面仲有龙虾肉,做得唔错😎Main - 香煎羊架配牛油薯蓉🐑依个羊架真系超水准🤩厨师生熟度掌握得啱啱好😆D肉粉嫩得黎又唔会太生,个羊肉食落好滑嫩,一D柴嘅感觉都无😭👏🏾羊肉味好出,但系又唔会骚。而薯蓉就好creamy😏依道菜整体都好出色,绝对超出我预期‼️Main - 虎虾配龙虾汁意大利面🦐🍝依碟意大利面超级大

Appetizer - 番茄流心蟹肉盒🍅🦀️

Soup - 龙虾汤🦞

Main - 香煎羊架配牛油薯蓉🐑

Main - 虎虾配龙虾汁意大利面🦐🍝

依碟意大利面超级大碟😱仲有一大只虎虾系面,好有诚意🥰个虎虾新鲜弹牙嘅感觉真系好正😝个意粉煮得岩岩好,唔会一pat pat咁糊口。而个汁都收得几好,唔会太水又唔会好干👏🏾味道方面,个汁嘅龙虾味好浓郁,酸酸甜甜,好好食😋

Dessert – Casa Di Luna Tiramisu☕️🍰

一道完美嘅dinner点可以无甜品收尾呢?佢个tiramisu用月亮shape嘅容器上台,非常吸睛😍佢个tiramisu超大碗🥣食落去层次丰富,口感creamy,而且咖啡味好足😆

Service🤵🏼
依度嘅service做得几好。侍应好留意食客进度,系我地食完一个course之后,侍应好快就过黎收蝶,然后上下一个course。抵赞!

• 香煎羊架配牛油薯蓉
  • Casa Di Luna Tiramisu