2023-05-20
今次嚟到位于铜锣湾嘅隐世西日fusion餐厅 位置仲几近shari shari 食完啱啱好可以去食个甜品😆❣️手羽烧 ($62)呢到嘅串烧都几出色 即叫即整 热辣辣✨鸡翼一共四只 可选日本汁烧或盐烧 我就拣咗日本汁烧 酱汁调味出色 酱油味浓郁带点微甜 鸡翼外皮烧得焦脆 肉质保持嫩滑 但略嫌烧得有啲微焦😥❣️免治鸡肉棒 ($48)鸡肉口感软绵 唔记得咗加配鸡蛋 好似少咁咗啲野咁 同埋味道有少少偏咸🥺❣️黑豚肉肠 ($48)第一次食黑豚肉肠 口感都几特别 值得一试🤣爽脆嘅外皮包裹住味道香浓嘅黑豚肉 都几juicy 😋❣️味噌蟹膏甲罗烧日本烩饭 ($128)一上枱已经闻到好香蟹膏味 而且卖相吸引 都几有惊喜‼️用料十分丰富 有满满嘅蟹膏、蟹肉同蟹籽 捞埋啲饭食真系一流 每一啖饭都有蟹膏 而且浓郁甘甜 重口味嘅我都十分满足🥰味噌浓郁 调味适中 而且饭煮得啱啱好 软硬适中 非常推荐‼️❣️Kurome De La Creme Lychee Tea ($42)饮品我就嗌咗呢款奶盖荔枝茶 都几唔错㖞 亦唔会觉得太淡 饮落都几refreshing 而且佢哋嘅奶盖系纯天然自家制作 饮落就唔算太腻 都几推荐🤍餐厅环境舒
❣️手羽烧 ($62)
❣️免治鸡肉棒 ($48)
❣️黑豚肉肠 ($48)
❣️味噌蟹膏甲罗烧日本烩饭 ($128)
餐厅环境舒适 而且都唔算多人 都几啱同朋友嚟吹下水🙌🏻 但我地啱啱入店嘅时候唔知点解有阵烟味 呢到有少少扣分 但过咗一阵就无咗(´・_・`) 另外值得一赞嘅系店员见天气咁冻 有主动提供多一杯暖水🤣🤣
推荐指数:🌟🌟🌟🌟