2023-12-14
我想同你一齐食…烟鸭胸蒜油扁意粉最近喺铜锣湾发现一间几意思嘅一间Cafe,位置喺铜锣湾嘅耀华街门面未必好突出,但庆幸我踏入Cafe嘅门口…有别于平时嘅餐厅或者咖啡店,场面贴满第三世界国家小朋友海报,一个角落摆满非洲族民嘅手工寄卖…有啲可惜迟左几日发现呢间Cafe,有张海报系介绍刚刚过去嘅星期一喺香港由非洲朋友嘅巡回演出🫶🏻感觉系一间几有爱嘅Cafe☕️其实我系比今日嘅special of day 嘅Menu吸引了💕🤍烟鸭胸蒜油扁意粉 $118烟鸭胸片不吝啬,咸香味配上蒜香意粉,一啲都唔寡🤍青酱牛油果带子扁意粉 $148呢个意粉有惊喜!想像唔到原来牛油果都可以变做意粉嘅酱汁,而且厨师加入柠檬汁令到味道更加清新💕钟意🤍慢煮温泉蛋卡邦尼意粉 $118温泉蛋配埋烟肉咸香咸香,而且份量都几多!意粉嘅份量都几多,有男有女都食得饱饱😆系满足嘅感觉☕️House blend $40值得一试嘅系佢哋嘅豆豆,一杯Americano,一啖入口,酒木桶香,似有点羊味,味道平均。店主好抌本🫶🏻的确系好有爱嘅Cafe,到去你会情不自禁,参观一下度 📍铜锣湾耀华街21号华耀商业大厦地下8号舖#铜锣湾美食 #铜锣湾Caf
烟鸭胸蒜油扁意粉
🤍烟鸭胸蒜油扁意粉 $118
烟鸭胸片不吝啬,咸香味配上蒜香意粉,一啲都唔寡
🤍青酱牛油果带子扁意粉 $148
🤍慢煮温泉蛋卡邦尼意粉 $118
温泉蛋配埋烟肉咸香咸香,而且份量都几多!
意粉嘅份量都几多,有男有女都食得饱饱😆系满足嘅感觉
☕️House blend $40
的确系好有爱嘅Cafe,到去你会情不自禁,参观一下
度
📍铜锣湾耀华街21号华耀商业大厦地下8号舖