2022-08-02
铜锣湾有好多Cafe☕️,但系通常都系份量偏小、价钱偏贵。见今日天气唔错🌞,就谂住去远啲试呢间餐厅。呢间餐厅位置比较远,喺天乐里附近,由Times行过去都要差唔多5分钟⏱。入去见到装修都比较特别,比较近中式嘅风格🧧,但系食嘅嘢就比较西式🫖。餐厅嘅食物全部都系以武侠小说入面武功命名,非常之特别😝我哋叫咗几个意粉,全部都十分好味😋🌸桃花岛($89)- 浓浓嘅芝士味加上酸忌廉,越食越开胃。烟三文鱼亦都唔会太咸,三文鱼味都好充足。🌱草上飞($82)- 芝士配上青酱,加埋大大粒嘅大啡菇,饱满度十足值得一提嘅系餐厅所用嘅意大利粉似系自己整嘅👩🏻🍳,口感十足,唔似得有啲餐厅用家乐牌意粉,煮到好似大家乐咁。总结来讲,虽然地点远咗啲,但行果5分钟系非常之值得🤪。而就系因为地点远,所以价钱又唔会好贵💵,lunch hour都唔使等位。性价比真系非常之高,十分推荐👍🏻
我哋叫咗几个意粉,全部都十分好味😋