5天前
今日嚟到铜锣湾想食日本嘢,嚟咗呢一间日式吞拿鱼专门店。佢哋嘅餐牌唔多选择,但系全部都有蓝鳍吞拿鱼,而且佢哋嘅吞拿鱼蓉唔系平时出边买嘅一包包,全部都系师傅自己手切。除咗丼饭之外,仲有佢哋自己设计嘅烧卖,充满特色。而落单过程都非常方便,嘟一嘟枱面上面嘅QR code拣完食物,顺便就可以喺手机度俾埋钱。每一个set都配有蟹膏茶碗蒸、沙律、面豉汤,食完真系捧住个肚,超饱啊。梦之丼 呢个丼饭系有满满嘅唔同部份吞拿鱼,包括大拖、中拖、赤身同吞拿鱼蓉烧卖,满足晒想食唔同部份嘅朋友。因为系吞拿鱼专门店,所以佢嘅吞拿鱼超级新鲜,每一啖食落都有好香香嘅油香味。每一个部份都有佢哋唔同嘅特色,有啲部份味道就较浓郁,有啲就较为清淡,但系都食到好香嘅吞拿鱼味。带子肉饼饭 听个名好似食紧茶餐厅嘅肉饼饭咁,但系其实系吞拿鱼蓉加带子。因为吞拿鱼蓉系师傅寿司,所以虽然系吞拿鱼肉,但系都好有咬口,而且入口味道非常有鲜味呢!爆浆三文鱼子籽烧卖 讲到明爆浆,佢嘅三文鱼籽份量真系好多,而且每粒咬落去都好爽口,加埋吞拿鱼蓉细腻嘅口感,同埋面头用大豆豆子造成嘅皮,感觉好有趣,而且口感好有层次。北海道带子烧卖 而带子方面,因为都系非常
梦之丼
带子肉饼饭
爆浆三文鱼子籽烧卖
北海道带子烧卖
而带子方面,因为都系非常新鲜,所以好有鲜味,配合埋吞拿鱼蓉嘅味道,非常之夹。而饭质都煮得非常之好,好有口感。