2023-01-26
Memoir地址: 铜锣湾登龙街28号永光中心17楼#yauyau_铜锣湾🍵🥬餐汤/沙律$free𠮶日系粟米汤,粟米味好浓郁,唔会太甜,仲有几多粟米碎系汤入面。沙律就正正常常,菜食落都几fresh。🍗🍗水牛城鸡翼 $68个鸡翼上𠮶阵时仲系好脆,冇因为佢个酱汁,而令到个鸡翼淋咗,依然都系脆卜卜。佢炸得好好酸酸甜甜好开胃。🥬🍝菠菜汁烟三文鱼扁意粉 $108上菜𠮶阵时我都估唔到,佢个菠菜汁浓度可以成个意粉都变咗绿色,仲有啲粒粒系到,食落冇草青味,有一啲甜甜哋嘅感觉。烟三文鱼唔会好咸,另外个扁意粉都整得几靓,挂到几多汁下。🍖🍖香煎澳洲10 oz西冷扒配韩式烧肉汁 $198我叫咗三成熟,上到嚟个肉心嘅颜色好靓,个边边同面煎到好crispy,肉质未到入口即溶但系咬几啖啲肉香出哂嚟,唔会靭到咬唔到。个烧肉汁偏甜,我个人钟意食咸,旁边有岩盐俾我点。呢样几好甜定咸都有得拣,任君选择。薯条炸得好好,上嚟仲好热,调味好香,冇死咸。我直情想行入厨房睇佢落咗啲咩落去整到咁好味。🍰🍰精选蛋糕 (朱古力味) $28𠮶日系朱古力味,个底好似麦提莎,有啲甜,但系佢好食个位就系上面个层系高浓度甘香嘅朱古力慕丝, 上面香下
地址: 铜锣湾登龙街28号永光中心17楼
#yauyau_铜锣湾
🍵🥬餐汤/沙律$free
🍗🍗水牛城鸡翼 $68
🥬🍝菠菜汁烟三文鱼扁意粉 $108
🍖🍖香煎澳洲10 oz西冷扒配韩式烧肉汁 $198
🍰🍰精选蛋糕 (朱古力味) $28
𠮶日系朱古力味,个底好似麦提莎,有啲甜,但系佢好食个位就系上面个层系高浓度甘香嘅朱古力慕丝, 上面香下层甜可以互补不足。嚟到真心可以加番件嚟食。女朋友食完一啖都忍唔到口要多两啖。
🥤🥤餐饮 $free冻柠茶/ $+8橙汁
餐饮正正常常,系唔系好惯柠檬茶冇得笃柠檬。
味道: 4.3/5
服务: 4/5
环境: 4.5/5
番兜: 4/5
#铜锣湾美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #铜锣湾日本菜 #日本菜 #铜锣湾西餐 #西餐