上星期经过铜锣湾见到呢间近开装修好靓嘅——🌟The Vibe Room🌟环境好grand下,楼底好高,座位梳化位置坐得好寛敞舒服,梳化位仲好适合影相,影出黎洗相感觉都好Grand💖而且食物上枱卖相都好特别,好啱影相打卡📸待应服务亦好好,好周到,换碟快速,而且仲会帮手砌上枱嘅食物,我觉得好贴心👍🏻._./ Appetizer /🤍|北海道带子刺身 • 加拿大海胆 • 海盐香橙白酒醋 | 🤍呢个卖相都好靓,带子砌开几份放上扇贝壳上,仲放咗啲加拿大海胆,为白色增加点点黄色颜色,系冻盘,配埋海盐香橙白酒醋,好开胃嘅Appetizer💕·/ Risotto /🍄|虫草花野菌意大利饭|🍄呢个卖相又系好特别,放咗系竹筒里面上菜,意大利饭粒粒都带有结身嘅汁,仲有少系西式见到嘅虫草花配搭,加埋野菌,增加口感同香味,几特别味道唔错✨·/ Main Course /🐙|酱烧原条西班牙八爪鱼脚 • 日式西京烧酱汁|🐡呢个上枱又系好吸晴,大大条八爪鱼已经好夸张,上枱后仲会系食客面前栈酒点火,成个效果点可以唔影低呀😳八爪鱼一条触须已经大大条,好弹牙,栈咗酒隐约有酒香味,仲有少少烧㶶香味,配埋旁边嘅大大条野菌,好难
._.
/ Appetizer /
/ Risotto /
🍄|虫草花野菌意大利饭|🍄
/ Main Course /
🐙|酱烧原条西班牙八爪鱼脚 • 日式西京烧酱汁|🐡
呢个上枱又系好吸晴,大大条八爪鱼已经好夸张,上枱后仲会系食客面前栈酒点火,成个效果点可以唔影低呀😳八爪鱼一条触须已经大大条,好弹牙,栈咗酒隐约有酒香味,仲有少少烧㶶香味,配埋旁边嘅大大条野菌,好难忘嘅一碟主菜💖
侍应仲好好,帮我哋将八爪鱼切开几份,方便食用👍🏻
._.