2021-10-22
呢次嚟到位于铜锣湾V Point嘅韩国餐厅「Goobne Chicken 」。佢哋喺韩国有超过一千间分店嘅人气过江龙,餐厅主打系较为健康嘅烤鸡,而佢哋嘅烤鸡有多种不同嘅口味,亦可以选择有骨或者无骨,啱晒我呢啲钟情啖啖肉嘅人。蜜糖蒜香烤鸡:呢次嘅蜜糖蒜香口味嘅酱汁够哂香甜惹味,又带有香浓嘅酱油香,同烤鸡好夹。烤鸡做到皮香脆,肉质保持嫩滑,满满嘅肉汁,而佢哋一啲油腻感都无,因为烤焗嘅过程中经已将油份逼哂出嚟,好啱追求健康嘅人食。卡邦尼年糕:呢度嘅意粉份量都几多,相对年糕就少咗啲,但系佢哋呢个用奶油酱再加埋Grana Padano芝士所煮嘅汁劲creamy,每条意粉都挂满酱汁,而且仲加入埋烟肉嘅油香,令意粉同埋年糕味道都更为丰富。