2021-05-07
上星期日晚,同朋友经过铜锣湾Fashion Walk,见到有间几chill嘅餐厅仔,见到佢系主打食burger嘅🤤 咁啱我同朋友都已经好耐无食,于是就入咗去试下🤩为咗burger而嚟嘅我哋率先嗌咗个「铜锣堡」试试佢😋 呢个burger超级丰富,有鹅肝同安格斯牛肉!首先一嚟就要赞下佢个包系搽咗牛油加烘过嚟,食落好香牛油味!另外,鹅肝煎到好香,咬落仲有啲油脂咇出嚟🤤 而牛肉都几juicy下,咬落去啲汁系咁滴,不过稍微嫌佢个牛肉有啲啲筋,但整体食起上嚟同鹅肝好夹,好惹味,啱晒食肉兽!跟住,我哋仲想试试佢个pizza,我哋专登嗌咗个无肉嘅pizza,谂住冇咁邪恶🤣 但系发觉佢啲芝士铺满晒成个pizza,一样咁邪恶😈 pizza食落超香松露味,唔啱食嘅人就形容佢哋系石油气味,但我同朋友都觉得好钟意🤤 佢仲配左个蛋黄酱俾我哋点嚟食添,原来又几夹㖞😛我哋见呢个啤酒系佢哋嘅自家手工啤,于是都嗌左支嚟饮下,手工啤饮落比较重麦香味,仲饮到有少少果香味添,啱晒唔钟意太重酒味嘅朋友仔😆总括而言,️呢间位于铜锣湾海旁嘅burger店,地理位置非常唔错,一边饮酒一边吹海风真系几chill😎 再加上嘢食味道都好唔错,
首先一嚟就要赞下佢个包系搽咗牛油加烘过嚟,食落好香牛油味!
总括而言,️呢间位于铜锣湾海旁嘅burger店,地理位置非常唔错,一边饮酒一边吹海风真系几chill😎 再加上嘢食味道都好唔错,啱晒三五知己过嚟happy Friday下🤩
P.S. 佢个口罩套好得意,忍唔住都影咗张相🤣