2024-11-05 1270 浏览
今日假期带住屋企人去享受下午茶🍵。一坐下,我哋就点咗壶茶,然后慢慢考虑要叫咩点心🤗。我哋选择咗玄米茶,呢种茶喺其他茶楼唔多见,茶香🌿清新,口感轻柔,完全唔涩,饮落好舒服。厨房推荐:蜜汁脆烧鳝即烧伊比利亚叉烧皇白灼青蔬呢两道菜系必试,连经理都推介,脆烧鳝同叉烧都好正👍🏻。脆烧鳝的皮烤得香脆,肉质又肥又多汁💦,完全冇腥味,味道甘香。而叉烧同样出色,外边微焦,肥瘦比例完美,肉质松软得无话可说💫。点心选择:富贵濑尿虾饺酥皮菠萝叉烧包蟹籽虾仁烧卖濑尿虾饺好少见,饺皮薄透,里面有一只小濑尿虾和虾滑,鲜味十足🦐。菠萝叉烧包则外皮香脆,叉烧馅咸甜适中,还是微微热辣,食落真系好好味😋。总体来讲,今次的茶餐体验非常愉快,食物质素高,绝对值得再来!

厨房推荐:
蜜汁脆烧鳝