2023-02-01
上星期同男朋友去维园行花市,咁就系铜锣湾揾野食,本身想食果间无开,就过黎试下依间马祖台湾养生汤面馆😂果日我同男朋友分别叫左一人套餐,套餐包左一款小食加一杯饮品我拣左醉鸡米线,盐酥墨鱼春卷(3粒),饮品就叫蜂蜜茉莉花茶🤣而男朋友就拣左香辣鸡米线(大辣),盐酥花枝丸同埋冻奶茶😆我地再额外叫多碟台湾麻辣冻豆腐(6件)份量都几大碗,闻落去系有醉鸡味,但食落去就一般,汤同米线都无乜味,可能因为养生😂反而男朋友个碗香辣鸡个味就出啲,米线都索到啲汁🤔而小食我同男朋友都系最钟意墨鱼春卷,好松脆,唔会太咸!最钟意食落唔系得个粉既味道😂花枝丸就咸左啲,好似盖过哂墨丸既味😢有阵佳宝既雪藏味😂而麻辣冻豆腐我地以为系冻食😅我地问返店员,点知店员话系热食黎架,个名就咁叫冻食啰😂但食落去系无乜感觉无乜味道,豆腐口感一般😂下次再有机会想试下佢啲饭😂😂睇下系咪都系一般😂价钱就偏贵,咁既价钱出面有大把选择😂钟意食淡味同养生既朋友仔都可以试下,细食既朋友建议可以少米线😆❤️
果日我同男朋友分别叫左一人套餐,套餐包左一款小食加一杯饮品
而男朋友就拣左香辣鸡米线(大辣),盐酥花枝丸同埋冻奶茶😆
我地再额外叫多碟台湾麻辣冻豆腐(6件)
反而男朋友个碗香辣鸡个味就出啲,米线都索到啲汁🤔
花枝丸就咸左啲,好似盖过哂墨丸既味😢有阵佳宝既雪藏味😂
下次再有机会想试下佢啲饭😂😂睇下系咪都系一般😂
价钱就偏贵,咁既价钱出面有大把选择😂