2017-05-30
话说今日系佛诞,原本以为可以休息一日,点知啲补习学生全部whatsapp我要补习,我都估到㗎喇,因为就快考试,所以唯有假期都去开工啦!补习社就喺铜锣湾广场附近,我同另外一个老师补完习就去周围睇下有咩好食,就见到地铁站出口附近有易拉架宣传食放题,于是我哋就去试下!呢间叫组长放题,喺地铁站对面嘅京都广场十楼,一坐低,就即刻叫野食!我哋仲加多$38,就可以任食雪场蟹脚、鹅肝多士、黄金焗蚝、安格斯牛柳同珍宝带子。首先先嚟一大盘刺身,有三文鱼、带子同马刀贝,三文鱼色泽新鲜,带子几爽口,马刀贝唔会太韧。跟著就系雪场蟹脚同珍宝带子,蟹脚还可以,珍宝带子真系好食到停唔到口,好鲜甜!象拔蚌寿司几好食,唔会有腥味,又爽口。香煎十胜牛舌烧得啱啱好,又香口又唔会好硬。估唔到呢个汁烧一口牛会有几重牛肉味,细细粒,好易入口。鳗鱼火炙寿司同蟹棒火炙寿司热辣辣整好,微焦好吸引。芝士焗扇贝嘅芝士唔马虎,好香又浓味,食完一粒又一粒。汁烧帆立贝、炭烧免治鸡肉棒同盐烧鸡软骨都唔错,烧嘅熟度啱啱好,调味又好。辣味三文鱼军舰明太子元贝军舰要赞!竟然比好大日本餐厅仲要好,辣汁够味又唔太辣,仲有明太子食,好抵!蕃薯、南瓜、鲜露旬、蟹
象拔蚌寿司几好食,唔会有腥味,又爽口。
香煎十胜牛舌烧得啱啱好,又香口又唔会好硬。
估唔到呢个汁烧一口牛会有几重牛肉味,细细粒,好易入口。
鳗鱼火炙寿司同蟹棒火炙寿司热辣辣整好,微焦好吸引。
芝士焗扇贝嘅芝士唔马虎,好香又浓味,食完一粒又一粒。
蕃薯、南瓜、鲜露旬、蟹棒、海鳗同大虾天妇罗,全部都炸得啱啱好,外皮个炸粉好薄,所以一食唔会散开。
芒果雪糕
$188+$38就食到放题,简直超值!