依间位于铜锣湾既餐厅主打高级和牛烧肉,吧枱既设计好似厨师发办咁,厨师会为你即叫即烧和牛同介绍每一道食物,虽然价钱吾平但无论环境服务同食物质素都好高🥰The wagyu($1280/one)Dinner set有4个可以选择,今次我地拣左wagyu set,前菜有蚝,日式泡菜配鱿鱼同菠菜,田园沙律配南瓜酱🎃配上秋葵再加d热情果籽,味道都系酸酸地比较清新开胃海鲜可以拣大虾/带子,我地拣左带子,厨师先煎香带子,煎既时候再加上乌鱼子,之后倒上柠檬香草酱同三文鱼籽,食落去带子好厚肉,加埋一齐食口感层次丰富,但又吾会掩盖带子本身既鲜甜,仲有淡淡既烧乌鱼子香极上和牛稀有部位有牛小排,牛胸腹同日本和牛西冷,全部牛烧既时候都加上左烧汁,所以吾洗额外点已经好够味,禾牛质感紥实,牛味比较浓郁,而和牛西冷经烧过后油脂丰富,和牛系口中慢慢融化好正!季节蔬菜有日本菇同日本瓜炭烧和牛纯血M9+西冷产量罕有既M9和牛用炭炉烤制,食落去外脆内软,肉汁丰富带炭香,又吾会觉得干身好正!炭烧西冷牛根配新鲜蔬菜用西冷既根位切粒,加上蔬菜,辣椒片同炸蒜片,再蘸点袖子味噌酱食,根位口感有嚼劲,转包蔬菜既食法食感觉无咁油腻日本A5和

The wagyu($1280/one)

季节蔬菜有日本菇同日本瓜

炭烧和牛纯血M9+西冷

炭烧西冷牛根配新鲜蔬菜

日本A5和牛配温泉蛋饭
薄切既日本和牛煎至半熟,加温泉蛋同日本米食,虽然已经好饱,但都好想再encore🥲🥲

甜品可以拣柠檬/姜味雪葩🍧
2021-09-29