2021-03-07 139 浏览
疫情稍为缓和,终于有返晚市堂食,实在太感动了😭所以今次就同左朋友去铜锣湾新开嘅京沪佳肴食饭😛舖头相当阔落,室内室外都有好多位,室外座位比较有气氛,不过可惜当时有人食紧烟所以我哋选择坐室内🤧朋友同我都好钟意食海鲜类嘅食物,所以第一道菜我地叫咗酥炸广岛蚝😍每只蚝都非常肥美好肉,咬落非常juicy又鲜甜,而且唔会炸得太过火😋厨师控制火候真系做得好好之后下一道菜系今日嘅主角京沪香酥烤鸭🤩🤩除左主角烤鸭之外,仲附上薄饼同多款配菜上晒台之后店员非常之细心同我哋讲解要点样mix埋6种唔同嘅配料一齐食(相当nice,加分加分⭐️🌟💫!)加上师傅仲将鸭皮烤得非常之干脆,油脂分布刚刚好,唔会过于油腻食落每一啖都系人生享受嚟🤤🤤🤤至于鸭肉都系相当肥美多汁,正呀!下个送到嘅就系布满孜然粉嘅孜然小羊排,食落去冇乜骚味而且唔会好肥好油腻😙个人觉得孜然粉份量落得比较多有少少盖过羊排未如果无咁重手就无得顶啦最后一个𩠌就系新疆羊肉烩汤面😍面条充满弹性,配埋羊肉而且吸收晒汤底真心非常好食,值得一试😋汤底都值得赞㗎,浓而不腻,唔系疯狂落味精要饮好多水𠮶种👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻总括而言,食物质素相当唔错,价钱都唔离地,有机会肯定
疫情稍为缓和,终于有返晚市堂食,实在太感动了😭
所以今次就同左朋友去铜锣湾新开嘅京沪佳肴食饭😛
酥炸广岛蚝

之后下一道菜系今日嘅主角京沪香酥烤鸭🤩🤩

除左主角烤鸭之外,仲附上薄饼同多款配菜

个人觉得孜然粉份量落得比较多有少少盖过羊排未

如果无咁重手就无得顶啦
最后一个𩠌就系新疆羊肉烩汤面😍

总括而言,食物质素相当唔错,价钱都唔离地,有机会肯定会再食!
地址:铜锣湾加宁街13-15号Fashion Walk地下A,C-D号舖
2021-02-23
酥炸广岛蚝