这是一间在牛扒关注组很出名的比利时🇧🇪任食高汁牛扒,见到有人话自己食过起码五块扒😮唔少人都推荐呢间,但我任食牛扒就不了,唔想被油份淹没,宁愿试多啲唔同嘢~✨Crab Tian 🦀 $155🌕🌕🌗🌑🌑冻食的,食落好明显咬到阵生洋葱味🧅,夹杂咗好多唔同馅,有牛油果🥑亦都有啲压烂咗嘅薯仔🥔口感,有四块脆多士🍞可配来吃,没咩特别钟意,就是好fresh 的口感。✨Lobster risotto🦞 $295🌕🌕🌖🌑🌑睇menu果阵被吸引住了,但食落就有啲失望。粗糙嘅饭粒,可能落咗茄膏,是比较酸的risotto,没想像中的好吃。✨Rib-eyes 🥩 $425🌕🌕🌕🌕🌗叫咗medium。哇,头一啖牛扒有啲咬口都有啲失望🥩,但食多几旧就愈食中间就愈好味,唔多根,有啲油份,juicy,一啲都唔嚡,好重牛肉味。啲薯条好大条,真薯仔切条炸🥔,少量盐🧂,新鲜炸起~好味呀!✨Strawberry smoothie🍓 $55🌕🌗🌑🌑🌑感受到佢真系有榨士多啤梨嘅,但好淡唔够甜可skip。不论门面定入面都好高级,入面好有空间感装修亦都好有感觉(如图),有唔少外国人嚟食亦有种异国嘅风情,店员都是说英文的。份menu都成

✨Crab Tian 🦀 $155
🌕🌕🌗🌑🌑

✨Lobster risotto🦞 $295
🌕🌕🌖🌑🌑

✨Rib-eyes 🥩 $425
🌕🌕🌕🌕🌗

✨Strawberry smoothie🍓 $55
🌕🌗🌑🌑🌑
感受到佢真系有榨士多啤梨嘅,但好淡唔够甜可skip。

不论门面定入面都好高级,入面好有空间感装修亦都好有感觉(如图),有唔少外国人嚟食亦有种异国嘅风情,店员都是说英文的。份menu都成本杂志咁。入面灯光偏暗,枱上有提供盏蘑菇灯🍄比大家。

有加一服务费。如果大家想食任食牛扒真系试下呢间,$365!唔任食的话,嚟呢间享受下个环境也不错呢!都起码可以食2个钟,食之余,仲可以慢慢饮下Cocktail🍹🍸叹下beer倾吓计咁。

呢间装修同牛完胜!

推荐:🌕🌕🌕🌗🌑
2021-09-26