2019-07-04 104 浏览
忙左咁耐终于有时间去享受一餐好东西 今日享择左去铜锣湾食「乐寿司」呢到既环境好靓好宽阔的位置 门面已经好靓 格调高雅 令到食客食得好舒服👍 师傅会问岩唔岩食 同客人交流😆师傅会将每一件寿司放系只碟到 我地再用筷子夹去自己只碟-首先是昆布玉子豆腐和杂锦沙律 豆腐好滑所有寿司旧饭好细 个鱼生好大旧镘鱼藻物 啫旺入面有旧镘鱼 下面有啲海藻 酸酸地的第一件寿司: 北海道带子 带子好鲜甜而面上放左少少柚子皮 第二件寿司: 间白鱼 配上辛辣柚子皮 口感特别无惺味 而有弹性 第三件寿司: 淡老岛既岛池鱼 唔落soy souce已经好有味 口感柔软第四件寿司: 活赤贝 较为爽口第五件寿司: 金目鲷第六件寿司: 甜虾 虾高 有层次第七件寿司: 拖罗 入口即溶 肥瘦油脂刚刚好第八件寿司: 海胆望起来鲜橙黄色 吃起上来好鲜甜 唔会话苦 紫菜亦好脆最后还有一个迷你丼 海胆、三文鱼子同(花香味) 呑拿鱼蓉 三文鱼子好鲜甜 仲要系好肥美既海胆😍套餐还有茶碗蒸同面豉汤 茶碗蒸既馅料好丰富蛋仲好嫩滑 最后仲有埋甜品 系豆腐同抹茶雪糕🍦环境、食物、服务都无得顶😍😍👍👍

首先是昆布玉子豆腐和杂锦沙律 豆腐好滑

所有寿司旧饭好细 个鱼生好大旧
镘鱼藻物 啫旺入面有旧镘鱼 下面有啲海藻 酸酸地的
第一件寿司: 北海道带子 带子好鲜甜而面上放左少少柚子皮
第四件寿司: 活赤贝 较为爽口
第五件寿司: 金目鲷
第六件寿司: 甜虾 虾高 有层次
第七件寿司: 拖罗 入口即溶 肥瘦油脂刚刚好

环境、食物、服务都无得顶😍😍👍👍