2024-04-05
呢间位于铜锣湾嘅炭火串烧,个名好食字,叫「炭番串」,今次我都来叹番串先🤣佢地嘅串烧采上正宗日式炭火师傅即叫即烧,两排吧台位置,都可望住师傅现场烹调架,好有气氛!😍炭番set $528一set包括有前菜、沙律、佐酒小食、多款串烧,同2杯饮品我哋就拣咗蕃茄野菜沙律、唐扬鱿鱼、盐烧鸡翼、盐烧鸡脾软骨串、盐烧鸡颈肉、盐烧牛舌芯、汁烧牛仔骨、烟肉荔枝卷、豚肉芦笋卷、烧芝士年糕、白桃乳酸、菠萝乳酸甲罗烧配法包$78盐烧冬菇$32烧菠萝$38呢度嘅串烧调味都刚刚好,但想加多d调味,枱面都有调味可以额外自己加,如💛咖喱盐、💙岩盐、💚竹盐、❤️山椒盐、辣粉🌶️、超辣粉🌶️🌶️钟意食辣可以加d辣粉/超辣粉,更加惹味!特别必试推介盐烧牛舌芯,口感好软嫩,牛味够香浓,仲有盐烧鸡脾软骨串都比较少食到,几爽口,而盐烧鸡翼都好正,烧至外皮酥脆,内里肉质依然keep到嫩滑,仲有烟肉荔枝卷,外层咸香嘅烟肉包住酸甜多汁嘅荔枝,味道配搭都好夹呀!
叫「炭番串」,今次我都来叹番串先🤣
佢地嘅串烧采上正宗日式炭火师傅即叫即烧,
两排吧台位置,都可望住师傅现场烹调架,好有气氛!😍
炭番set $528
一set包括有前菜、沙律、佐酒小食、
多款串烧,同2杯饮品
甲罗烧配法包$78
盐烧冬菇$32
烧菠萝$38
呢度嘅串烧调味都刚刚好,但想加多d调味,
钟意食辣可以加d辣粉/超辣粉,更加惹味!