2024-01-04 149 浏览
今次同朋友黎到铜锣湾食日本和牛烧肉,餐厅由放题转为单点餐牌,可自由选择及实惠价钱品尝到萨摩牛,新餐牌有近100种食品选择,佢哋嘅萨摩牛肉质嫩滑入口即化,配合独家秘制酱汁用以现磨苹果蓉制成非常特别!喺烧肉之前就沾住酱汁再烧,食出滋味食物方面上村牧场自慢烧肉10种盛合呢款烧肉盛合有十个牛既部位,其中有四款系萨摩牛,萨摩牛既油脂比较多,配自制腌酱烧会冇咁腻,我个人喜爱萨摩牛里肌肉同牛五花,牛肉质素高,油脂丰富,油花分布均匀,肉质软嫩入口即溶,牛味重其他部位都唔错,牛味浓郁又够肉汁,钟意食牛既爱好者必点既盛合鸡颈肉(秘制酱汁)鸡腿 (盐酱)鸡腿同鸡颈肉肉质都够嫰滑生菜清甜爽口搭配烧肉口感更有层次黑松白鹿纯米呤酿(300ml)甘甜酒香喺口中慢慢扩散,突显出清酒本身甘旨味

食物方面
上村牧场自慢烧肉10种盛合

鸡颈肉(秘制酱汁)
鸡腿 (盐酱)
鸡腿同鸡颈肉肉质都够嫰滑

生菜
清甜爽口搭配烧肉口感更有层次

黑松白鹿纯米呤酿(300ml)
甘甜酒香喺口中慢慢扩散,突显出清酒本身甘旨味