2022-03-31
一直都知道有呢间铺头嘅存在,最近朋友share咗佢哋呢度竟然有Hoji-matcha Latte,实在太吸引😍身为茶控嘅我又点可以错过~因为当日有少少热所以我哋拣咗Iced Hoji-matcha Latte ($48/ 买bagel加配+$25)。首先卖相已经好吸睛,有渐层好靓🤎💚饮落去我觉得焙茶味较绿茶味重,茶味绝对好够仲带点回甘!甜度我哋拣咗正常,我个人觉得刚好,如果少甜就可能会偏苦。另外我哋仲试咗小山园麻糬Bagel ($38) 同大甲芋泥Bagel ($38)🥯 店员仲好细心咁翻热咗啲Bagel先俾我哋食,热辣辣香喷喷仲外脆内软,系我钟意有啲咬口嘅口感,不过我同朋友都觉得如果Bagel再多啲馅系好啦🙈 抹茶𠮶款都几浓味仲带点回甘,有拉丝嘅麻糬🍵 呢一款芋泥就好绵滑,咬开入面嘅颜色仲好靓!绝对会再回访呀👍🏻