旺记打冷小菜馆喺湾仔铜锣湾几出名,听过呢间打令铺好耐。旺记喺横街,唔系识路/search咗都唔知道呢度有间打令铺。餐厅面积偏细,座位较逼,街生情况麻麻,食完𠮶刻侍应催我哋埋单。整体来讲,食品质素唔错。==============================🔸生煎墨鱼饼 (10块) $108见到墙上面餐牌标榜,加埋侍应哥哥推介嘅生煎墨鱼饼,中间混合墨鱼碎,墨鱼胶口感弹牙唔错!🔸椒盐九肚鱼 $88九肚鱼酥脆香口,炸得几好唔会油淋淋🔸潮式蚝饼 $90金黄色好大份,入口酥脆,虽然唔系啖啖都有蚝仔,不过蚝仔嘅份量唔少。相比椒盐九肚鱼较腻,多啲朋友share啱啱好🔸啫啫芥兰煲 $90上菜时啫啫声,几香几吸引==============================旺记打冷小菜馆📍湾仔三角街2号地舖

🔸生煎墨鱼饼 (10块) $108

🔸椒盐九肚鱼 $88
九肚鱼酥脆香口,炸得几好唔会油淋淋

🔸潮式蚝饼 $90

🔸啫啫芥兰煲 $90
上菜时啫啫声,几香几吸引
旺记打冷小菜馆
📍湾仔三角街2号地舖