2023-11-18
📍銅鑼灣-麻辣風雲 @spicy_restaurant_hk 前幾日同朋友路過銅鑼灣就上咗去呢一間川菜專門店-麻辣風雲🌶️😋我諗大家都唔會唔認識呢一間餐廳♪( ´θ`)ノ因為真係好出名!而且性價比好高✨😋整合左啲資料就出咗條Reels同大家分享!🎞️📀前菜 $9per person前菜方面有中華沙律同埋花生🥰 中華沙律好refreshing~ 炸花生都好香口!♪( ´θ`)ノ炸饅頭 $58嚟到必叫嘅部份😍✨就係炸饅頭!🍞🥐廚師炸到外脆內軟 真係好香口好好食🥹😋😋酸菜魚 $268呢一個酸菜魚性價比超級高!份量大約可以3-4人食吧!❄️🐟魚絕對唔會有泥味!好爽滑 另外入邊仲好足料 又有豆卜又有芽菜 又有寬粉🧞♂️仲有萵筍 真係好好食!蔥花豬油撈飯 $24成日都覺得酸菜魚係白飯神偷 所以都叫咗一個豬油撈飯!食落去真係好香🥹🥹✨好邪惡👿荔枝蝦球 $68你到佢哋最新推出嘅新品!就係荔枝蝦球🎀🐷佢哋係將蝦炸到好似荔枝咁 一粒粒吊喺棵樹上面 真係好有氛圍感!咬落去脆卜卜 入邊嘅蝦好彈牙!好食喔!🥰🥰🩵冰涼椰汁冰 $38食咗咁多嘢一定要嗌飲品啦!都嗌咗佢哋嘅長期人氣飲品之選 就係椰汁冰!一飲落去淡淡的椰子香
前菜 $9per person
炸饅頭 $58
酸菜魚 $268
蔥花豬油撈飯 $24
荔枝蝦球 $68
冰涼椰汁冰 $38
食咗咁多嘢一定要嗌飲品啦!都嗌咗佢哋嘅長期人氣飲品之選 就係椰汁冰!一飲落去淡淡的椰子香散發住出嚟😚😚🐋而且入邊仲有沙冰 真係好解渴❄️😍
——-
📍銅鑼灣-麻辣風雲