铜锣湾·优闲舒适打卡Pancake CafePancake Senmon 📍铜锣湾百德新街57号海华大厦地下B号舖➰好歌推介「追风筝一对傻瓜,相信爱情童话,当天初恋想过成家,会有一点荒谬吗。」.#追风筝的孩子 #张敬轩➰今日同朋友相约左系铜锣湾行Donki,行完出到嚟发现对面马路有间Cafe好靓,就入去一试。.餐厅距离铜锣湾站5分钟路程,十分方便,门口有落地大玻璃映照出一个日式小庭园景观,细心一睇,树上仲挂满猫猫公仔,踏入餐厅,可以见到餐厅走西日式Cafe格局布置,灯光光亮柔和,因为时间仲早嘅关系,我地仲安排到坐对正庭园落地玻璃窗嘅景观。➰饮品✥Vienna Coffee 💲42 ⭐️3.8/5⭐️同朋友每人点左一杯咖啡,咖啡上枱摆盘精致,用日式木托盘奉上,仲有只猫公仔系旁边,非常可爱,面层Cream香甜顺滑,配埋基底Express混合恰到好处。.✥Tiramisu Coffee 💲42 ⭐️3.9/5⭐️又系一杯精致嘅咖啡,用猫咪杯上枱,面上仲有一条洒满可可粉嘅脆棒,将脆棒浸落咖啡会得到唔同嘅口感,玩得又饮得,唔错。➰主食𖥕日式杂锦便当💲138 ⭐️3.8/5⭐️见到餐牌便当好得意,就叫左试试
铜锣湾·优闲舒适打卡Pancake Cafe

Vienna Coffee

Tiramisu Coffee

➰主食
𖥕日式杂锦便当💲138 ⭐️3.8/5⭐️
见到餐牌便当好得意,就叫左试试,上枱一个黑色圆便当盒自己打开,充满饿式感,入面配少非常之多,有炸鸡,流心芝士汉堡,甜蛋,狮子狗同巨型蟹柳,塞满成个便当,仲有跟餐汤,沙律同一杯饮品添,我地就拣左缘茶,将日式元素坚持到底。
日式杂锦便当

𖥕芝士和牛汉堡班戟 💲158 ⭐️3.9/5⭐️
餐厅系一间班戟专门店,除左班甜品之外,仲有咸点供应,所以就叫左依个招牌和牛汉堡班戟一试,两大片班戟夹住汉堡,薯饼同生菜,好有食早晨全餐嘅感觉,汉堡入口几有咬口,配埋甜班戟一齐入口好丰富滋味。
芝士和牛汉堡班戟

甜品
季节提子班戟 💲158 ⭐️4/5⭐️
餐厅主打班戟,无理由唔试埋,花多眼乱选择困难症嘅我地最后拣左期间限定款嘅提子班戟,卖相好精致,打卡一流,班戟面仲有好多Cream同埋雪糕,仲有粒粒提子,配搭入口酸酸甜甜好滋味。
季节提子班戟

➰总结
餐厅以班戟做主打,加上环境装修布置非常雅致,好适合打卡,可以同朋友嚟度过一个优闲嘅下午。

➿➿➿

Vienna Coffee