放假约咗要睇三点几电影,之前有些少空余时间,就计划好之前去叹个下午茶慢慢等。呢间朋友介绍嘅咖啡店位于谢斐道535 Tower,唔知系咪层数关系,楼底极高,而且装修简约,感觉既开扬又隐闭,原因佢每一个雅座都系用比较高嘅梳化,给予咗一份私隐度。如果你打算慢慢坐轻松一下,呢到每一枱都提供差电位,咁就唔洗怕会电话无电,非常贴心。睇睇餐牌呢度主要菜式除咗有甜品、餐饮,另外仲会有类似全日轻食餐或午餐米饭意粉等等。由于当日早餐唔太饱,所以我柯打咗一个卡邦尼意粉Lunch Set,另外包括一杯饮品同是日餐汤。柯打后最先到达嘅系饮品 冻摩卡。饮料唔系十分甜,但咖啡同奶冲得细滑,间中会食到未完全浓化嘅黑朱古力,回想起感觉真系几似食黑朱古力嘅体验。其后到达嘅系是日例汤 蕃茄蔬菜汤,稀杰程度适中,而调味岩岩好,蔬菜配料多故味道十分丰富。个人几满意呢个汤嘅表现,清清地蕃茄酸加蔬菜甜味,够哂开胃!享用完餐汤后,我嘅卡邦尼意粉都接住上,卖相吸引而且可见份量十分足。选用比较肥粗嘅扁意粉,食落比较有饱腹感同嚼劲。而调味方面混合埋些许蛋酱,令到整体更浓厚细腻,加上些少芝士碎同烟肉,味道真系好丰厚。食完整个面感觉饱满。总结
Ice Mocha

Daily  Soup
Carbonara
Carbonara
享用完餐汤后,我嘅卡邦尼意粉都接住上,卖相吸引而且可见份量十分足。选用比较肥粗嘅扁意粉,食落比较有饱腹感同嚼劲。而调味方面混合埋些许蛋酱,令到整体更浓厚细腻,加上些少芝士碎同烟肉,味道真系好丰厚。食完整个面感觉饱满。总结一下,咖啡店仲有好多小食甜品,卖相都系非常吸引,悠悠闲叹个宁静嘅下午茶,呢度几适合。
Spinach  Egg  Benediet
午餐