2024-08-04
今次我哋去咗铜锣湾<The Musicbox Grill House & Bar > 🤩🤩 ,位置就系铜锣湾广场二期隔离嘅 The L Square, ,地点喺铜锣湾嘅中心,但系餐厅一入到去非常有气氛 ,好似即时去咗尖沙咀同埋中环嘅酒吧街一样🥂 , 餐厅有气氛之余装修亦都非常用心 , 墙内有一个打碟嘅位 , DJ周不时都会过去露返两手🤗🤗🤗 , 餐厅装修系就旧色嘅美式餐厅风格😍😍 , 当中有唔少嘅公仔同埋摆设都非常适合攞嚟打卡😍 , 今次我哋试咗Chef ‘s Tasting menu , 另外仲叫咗小食同埋意大利粉 , 价钱唔贵之余 , 味道亦都系铜锣湾西餐嘅上级水准, 可以话系铜锣湾卧虎藏龙嘅西餐厅 , 非常有惊喜 !!🤤🤤首先要讲下我哋今次食嘅套餐Chef ‘s Tasting menu $368🫡凯撒沙律🥗🍞🥓前菜嘅沙律菜新鲜爽脆 , 配搭脆脆嘅烟肉碎同埋面包粒 , 再加埋大量嘅parliamson cheese🧀 , 配合埋一齐 , 净系前菜嘅沙律都已经有惊喜 , 未食过咁好食嘅沙律😆新英伦周打蚬汤😆😆浓稠的汤充满牛奶和忌廉的香味,口感细腻 , 配上
凯撒沙律🥗🍞🥓
新英伦周打蚬汤😆😆
浓稠的汤充满牛奶和忌廉的香味,口感细腻 , 配上蚬肉、薯仔及洋葱配料🧅🥔,口感丰富,鲜味十足, 配搭嘅蒜蓉包铺满芝士然后再焗 , 配合周打蚬汤 , 令到味道更上一层楼🤭
海鲜拼盘虽然份量唔多 , 但系每一样味道都非常精致 , 种类亦都非常多😲 , 当中嘅鲍鱼绝对系主角 , 鲍鱼配搭蒜蓉牛油汁意想不到咁夹 , 鲍鱼烟韧鲜甜 , 配搭浓味嘅酱汁,非常惹味 , 拼盘里面仲有蚬肉 , 青口 , 同埋墨鱼仔🦑 , 每一种配搭蒜蓉牛油汁都非常之出色🧈
表面亦都煎得非常焦香😻 , 肉质嘅嫩滑程度系放把刀上去拉一拉就已经切到 🙀, 但系食落口并唔会非常油腻 , 而且仲非常有肉味🥩 , 呢个价钱嘅set menu 竟然有呢个质素 , 非常满足 !!!🔥
蚝味道非常鲜甜 ,而且炸得非常香口😏 , 配合秘制酱汁带少少微辣 , 系非常好食嘅炸物 , 食到停唔到口 !