2023-07-04
𓌈˒˒Aqua S HK❜ 铜锣湾坚拿道东1号地舖G/F, 1 Canal Road East, Causeway Bay— @aquas.hk 𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥) ▎澳洲软雪糕品牌 Aqua S 最近落户铜锣湾 开设香港首家分店 以手工软雪糕为名 上次夜晚经过见到太多人企到爆晒就放弃左 😅 而早几日中午再经过登龙街 难得见到入面无咩人 一于冲入去试一试 睇下喺唔喺咁好味 😆▎Signature 蓝色海盐味雪糕相当 IGable 👍🏻 每月1号 16号会更换及推出2款限定口味 除左雪糕之外 雪糕仲可以自己外加 经典棉花糖云 爆炸糖 烧pocky棉花糖 爆谷等topping 😋 而铺面有幅蓝天白云墙 最适合拎住杯雪糕喺前面打卡😆环境方面 香港分店铺面较细 只有一张两人吧枱可以坐低食 吧枱旁边就喺打卡墙 如果多人嘅时候就.. 😅🤔𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ 杯装海盐 + 意大利开心果 (细)Pistachio + Sea-salt (Small Cup) ┅ HKD 45▸ 杯装海盐 + 香浓黑芝麻 (细) Black Sesame
❜ 铜锣湾坚拿道东1号地舖
— @aquas.hk
𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
▸ 杯装海盐 + 意大利开心果 (细)
▸ 杯装海盐 + 香浓黑芝麻 (细)
Black Sesame + Sea-salt (Small Cup) ┅ HKD 45
▎雪糕奶味唔重 胜在口感滑溜软滑 招牌海盐Sea-salt味道清新 微甜带咸 感觉特别😊
开心果味表现正常 食得出阵阵坚果味道 比较适合Mix海盐味道 捞埋一齐食无咁易腻 👍🏻
而黑芝麻味方面 感觉唔太香浓 入口重甜味 盖过咗海盐味 朋友食到怀疑人生 就唔太推荐啦 😅
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
܀
܀ Follow @chillfood.basis for more 📸