2021-10-13
烧肉 火锅 日本料理放题大家食得多 有冇谂过炸鸡都可以放肆食!平时系出面$100+先可以食到一份炸鸡 呢度$128就可以疯狂嗌唔同口味嘅炸鸡同焗鸡 口味丰富可以任意选择 仲有pizza!所以我地经过铜锣湾就即刻去呢间试下!呢度系用纸笔落单 炸鸡数量系一件件嗌 所以好适合尝试唔同口味!🍗炸鸡+pizza放题💰128(+28)原本$128嘅放题套餐包含左最基本款嘅甜酸炸鸡 蜜糖芥末香葱炸鸡 香草青柠炸鸡 辣味炸鸡 柠檬柚子炸鸡 同埋浓蒜炸鸡 期间限定仲有暹罗花生炸鸡炸鸡每只都好大旧 全部系无骨方便食 系基本款入面甜酸炸鸡平时系出面韩国餐厅食得多所以未觉得惊艳 个人觉得柠檬柚子同埋香草青柠最值得encore!味道清新唔觉得油腻 可以keep住食😍另外花生炸鸡其实系上面有层花生酱 但系特别香口 超级推荐!pizza就系嗌一份会有4件细细地嘅上来 一份有四只口味 分别系千岛加勒比海鲜 热带风情 明虾水牛芝士同埋玛加丽塔皇后 个人就唔觉得呢四块有咩大分别 但系批边够软食落似面包 都几好味😋💰+$28就可以试下更多口味嘅焗鸡!包括有黄金咸蛋炸鸡 黄金咸蛋焗鸡 蜜糖蒜香焗鸡 双重芝士焗鸡 韩风紫菜焗鸡
🍗炸鸡+pizza放题
💰128(+28)
💰+$28就可以试下更多口味嘅焗鸡!包括有黄金咸蛋炸鸡 黄金咸蛋焗鸡 蜜糖蒜香焗鸡 双重芝士焗鸡 韩风紫菜焗鸡 BBQ香辣焗鸡喷火辣焗鸡同埋冬阴功焗鸡
可以见到相入面焗鸡嘅size会比炸鸡细小小 但系就算唔系炸皮酱料同鸡肉本身都十分入味!最推荐同疯狂encore嘅系黄金咸蛋炸鸡同焗鸡 无论炸定焗配上咸蛋黄都超级香口!冬阴功味道唔重 芝士味都唔突出 建议焗鸡可以试standard加黄金咸蛋就可以!
另外💰+28嘅放题都有唔同嘅韩式小食 例如酸萝卜 泡菜 胡麻菠菜 辣伴海蜇等等 薯条都有好多口味!主食都有饺子同水冷面可以不停食!个人好钟意酸萝卜配炸鸡 真系好解腻 而且甜甜地都好开胃🤣
🍹柚子鸡尾酒(米酒)
🍧士多啤梨沙冰
💰76(买一送一)
其实除开价钱就同出面韩国餐厅差唔多 不过选择都几丰富下 柚子米酒酒味好浓厚 但系柚子味糖精味都偏重 中和下都算清新 适合解腻!
士多啤梨沙冰就应该系糖精味比较重 冇咁推荐
另外如果想试下其他主菜都可以用半价叫来试下 不过个人觉得食炸鸡已经好够喉!呢度环境够大 亦会不停播韩流bgm 真系好啱食韩式炸鸡嘅氛围 而且上菜速度都快 可以不断encore!想同frd试下新类型放题都可以试下呢间!
📌 Sodam Chicken (铜锣湾)
铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼