餐厅: SUL JIB 술집
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
大佬黎左铜锣湾同我食lunch,陪佢去左时代广场露天位置,帮佢同「男儿当入樽⛹🏻」既人物立牌打卡!打完卡就上去时代广场食街觅食😜。 时代广场进驻左间韩式居酒屋SUL JIB,系GYOJASANG旗下既餐厅。餐厅装修以木系的颜色做主,简约之中带点韩式古风,卡位仲有韩式纱帘作点缀。店员好似席前料理咁用心去serve客人。 ⦁Still Water $50/支我地一坐低就问我地要Sparkling(有气)定系Still(冇气)矿泉水。一般我地都会嗌Still。最欣赏店员会留意客人是否需要加添水,超级贴心。 ⦁辣猪皮 $88猪皮用左韩式酱汁炒,唔算好辣,仲带有少少甜味,口感烟韧爽口,食多都觉得腻!算系一个好好既下酒菜🍻。 ⦁韩式年糕 $125年糕一听就会觉得好滞!尼间既年糕份量唔多,反而配料多,例如鱼糕、粉丝紫菜卷等,加埋芝士去中和辣味,用埋石锅上,keep住热辣辣既温度,超正! ⦁海鲜煎饼 $188煎饼都好大个,大约都有10吋,煎到金黄金黄咁,望到食欲大增。除左大块之外,配料多到满泻,包括八爪鱼粒、鱿鱼、银鱼仔等,十分足料。✨建议人多可以嗌黎share食! ⦁韩

⦁Still Water $50/支

⦁辣猪皮 $88

⦁韩式年糕 $125

⦁海鲜煎饼 $188

⦁韩牛胸肉 配 泡菜炒饭 $660
尼set之前系 GYOJASANG 食过,超难忘又岩打卡!一盘满满既韩牛胸肉,中间仲放左韩国旺菜(即皇帝菜),食肉食到咁上下,店员会黎炒下配菜同饭。本身韩牛既油脂超香,拎黎炒菜、炒饭,非常惹味!✨基本上每台必嗌,建议大家可以一试!

⦁梳打 $48/杯
嗌左青柠同柚子口味,青柠同柚子偏向清新,唔会好甜,两杯都好解腻。

韩式年糕
辣猪皮