2016-10-20
其实我个人呢好喜欢食泰国野, 但9月去了一转bangkok business trip已经吃得太多了! 仲要日日send相比我老公毒佢XDXD (呢个老婆真系巧过份>V<) 所以老公强烈要求佢都要去食泰国野!!!!!!!!! 本身我喜欢既泰国餐厅都系九龙区, 可是又不太想过海去九龙...... 就在铜锣湾试下新餐厅~ 选了在一兰附近既"拳王泰国餐厅" 听个名好似好劲咁!! 原来是真系由拳王开架~~~ 入便装潢都超级有特色!!!!!!! 好似去左MMA现场咁~~ 用了大量擂台设计~~~ 电视都系播住VIUTV既女子G-1格斗会真人SHOW添~ 唔好挂住睇, 都系focus返去野食先~~ 每台都有既胡椒虾片, 好好食, 非常香脆, 好想refill, HAHA!!! 生虾刺身, 大大只, 肉质实而爽! 食生虾刺身除了虾外, 重点一定系个泰式酱汁!! 呢间个汁非常正点~~~ 够辣够香, 不会太死咸, 跟生虾刺身绝配! 辣椒膏铁板炒大蚬 以为呢个会好辣, 但又唔会wor!! 蚬肉都多, 中size, 味道好香口, 呢个比较适合用来送饭~~ 原个泰式菠萝炒饭 细个时成
所以老公强烈要求佢都要去食泰国野!!!!!!!!!
就在铜锣湾试下新餐厅~
选了在一兰附近既"拳王泰国餐厅"
听个名好似好劲咁!!
原来是真系由拳王开架~~~
食生虾刺身除了虾外, 重点一定系个泰式酱汁!!
以为呢个会好辣, 但又唔会wor!!
蚬肉都多, 中size,
味道好香口, 呢个比较适合用来送饭~~
细个时成日都想点呢个饭, 觉得原个菠萝好劲!!!
而家好少见到餐厅有, 今次特别点呢个回味下先~~
海鲜料都多, 个饭够两人用~
唔算非常泰式, 味道不辣, 有好香的菠萝味~~
个人都好喜欢!