2023-06-02
以鹅颈桥为主题嘅怀旧火锅店,连餐牌都系模仿晚报造型,仲有盛载住酱料既推车仔,浓厚本土特色🐉最难忘系我哋懒醒,以为豆腐纸系纸巾/餐布,心谂做乜摆纸巾喺个杯度,摆番上枱面先。店员经过时满脸疑惑,最终得悉真相,有一刻想揾窿捐🥹 🍲 怀旧生锅(二人份量) $780 ✨ 包18款火锅配料及海鲜,超巨形🤯 一次过食潮汕手切肥牛,手切牛颈脊,大满足!净系蔬菜都有四至五款,绝对满足到选择性困难人士🫶🏻 🍲 汤底(鸳鸯汤底)✨香浓沙爹汤底: 香浓程度8/10,渌牛肉一流!豆腐纸,粉丝同响铃超索味,极速变晒色🤤 汤底有粒粒花生碎增加口感。-✨芫茜皮蛋汤底: 有小惊喜嘅汤底!唔会太淡,芫荽香气突出。食完重口味沙嗲汤,食番芫荽皮蛋汤超舒服🫶🏻🍲 推荐食物👍🏻 手切牛胸油: 油香味啱啱好~👍🏻👍🏻 豚肉片: 鲜甜,肉味十足,完全无腻感。👍🏻👍🏻 豆腐纸: 轻轻渌两秒已经超索汁,入口香滑,口感有少少似腐竹。👍🏻 大沙白: 粒粒饱满无汁,咬落去爆汁。👍🏻👍🏻 海虾: 新鲜弹牙。👍🏻 鲍鱼: 介左格仔花,卖相靓仔,新鲜。👍🏻 即炸响玲: 即叫即炸,热辣辣,好似蛋卷咁🥳👍🏻 竹蔗茅根水: 粟米香气突出,天然嘅甜味。仲
🍲 怀旧生锅(二人份量) $780
✨[指定时间内供应] 包18款火锅配料及海鲜,超巨形🤯 一次过食潮汕手切肥牛,手切牛颈脊,大满足!净系蔬菜都有四至五款,绝对满足到选择性困难人士🫶🏻
🍲 汤底(鸳鸯汤底)
🍲 推荐食物
👍🏻 手切牛胸油: 油香味啱啱好~
👍🏻👍🏻 豚肉片: 鲜甜,肉味十足,完全无腻感。
👍🏻 大沙白: 粒粒饱满无汁,咬落去爆汁。
👍🏻👍🏻 海虾: 新鲜弹牙。
👍🏻 鲍鱼: 介左格仔花,卖相靓仔,新鲜。
👍🏻 即炸响玲: 即叫即炸,热辣辣,好似蛋卷咁🥳
👍🏻 竹蔗茅根水: 粟米香气突出,天然嘅甜味。
仲有其他丸类,猪杂同粉丝乌冬等等,份量惊人,最后连乌冬都食唔落,任务失败🥸